Ziare.com

Dan Mihalache a pierdut in prima instanta procesul cu ANI

Luni, 25 Martie 2013, ora 14:03

   

Dan Mihalache a pierdut in prima instanta procesul cu ANI
Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins ca neintemeiata cererea lui Dan Mihalache, fost secretar general al Guvernului, cu privire la raportul Agentiei Nationale de Integritate care l-a acuzat de incompatibilitate.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza B1TV.

Inspectorii de integritate au intocmit in luna noiembrie un raport conform caruia, Dan Mihalache, pe atunci secretar general al Guvernului, a incalcat regimul incompatibilitatilor.

Astfel, in urma verificarilor efectuate, inspectorii ANI au constatat ca Dan Mihalache s-a aflat in incompatibilitate pentru ca a exercitat si functia de secretar general al Guvernului, cu rang de secretar de stat, ci si pe cea de administrator in cadrul unei societati comerciale.

Dan Mihalache, in prezent secretar general adjunct al Senatului, a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Bucuresti, iar aceasta i-a respins cererea ca neintemeiata.

Daca va face recurs la Inalta Curte si ii va fi respins, mentinandu-se decizia de incompatibilitate, atunci Dan Mihalache va fi revocat din toate functiile publice pe care le va ocupa la momentul anuntului sentintei definitive si nu va putea ocupa nicio functie publica timp de trei ani.

Dan Mihalache a fost unul dintre cei patru membri ai Guvernului Ponta nevoit sa renunte la functie din cauza deciziei de incompatibilitate data de ANI.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3295 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar mai ocupa vreo functie publica

acest shmecher dupa ce a fost prins de ANI ca administrator de firma? Cined l-a numit/mentinut, Ponta cumva?

 

Mare smecher,

face de toate ca sa scape de incompatibilitate...
Parca ar fi frate cu Sergiu Andon.

alt mancator de Kakaru

Acest mizerabil numai minciuni spune pe la televiziuni si aproape il ajunge pe Primmuist din urma

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor