Ziare.com

Dan Mihalache castiga procesul cu ANI: Poate voi candida pentru o functie publica

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 23:57

   

Dan Mihalache castiga procesul cu ANI: Poate voi candida pentru o functie publica
Fostul secretar general adjunct al Guvernului, liberalul Dan Mihalache, a castigat procesul cu Agentia Nationala de Intergitate (ANI) in care era acuzat de incompatibilitate.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva, scrie Mediafax.

Mihalache a declarat ca se bucura ca in justitie exista "oameni normali la cap" si ca este posibil sa candideze in perioada urmatoare la o functie publica.

"Eu respect hotararile justitiei si ma bucur mai ales ca in justitie mai sunt oameni normali la cap care sa inteleaga de fapt care sunt sensurile legislatiei care privesc integritatea si incompatibilitatea in Romania.

Nu pot decat sa ma bucur ca mi s-a facut dreptate, intr-un fel sau altul, si nu am de gand sa duc mai departe aceasta discutie nici macar in raport cu ANI. Poate ca voi candida pentru o functie publica aleasa in perioada urmatoare", a afirmat Mihalache.

Dan Mihalache a pierdut in prima instanta procesul cu ANI

In luna martie a anului trecut, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins ca neintemeiata cererea lui Dan Mihalache cu privire la raportul ANI.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu a fost definitiva, ea fiind atacata de liberal la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Inspectorii de integritate au intocmit in luna noiembrie un raport conform caruia, Dan Mihalache, pe atunci secretar general al Guvernului, a incalcat regimul incompatibilitatilor.

Dan Mihalache: Seful ANI, o jigodie frustrata. O sa-l dau in judecata

Astfel, in urma verificarilor efectuate, inspectorii ANI au constatat ca Dan Mihalache s-a aflat in incompatibilitate pentru ca a exercitat si functia de secretar general al Guvernului, cu rang de secretar de stat, ci si pe cea de administrator in cadrul unei societati comerciale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1159 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu vreau sa fiu rautacios, dar a pierdut vreunul procesul cu ANI?

ANI asta in afara de a pierde procese a mai facut ceva?

 
 

N-a castigat nimic.A pierdut pe linie.Bani irositi.DEMITEREA!

Si Dan Mihalache a castigat impotriva lui Giumbix.Geogescu trebuie DEMIS și aruncat in pușcărie pentru numeroase onfracțiuni dar și pentru incompetență,obediență și incapacitate totală.

Intruchipare “strălucită" a băsismului agresiv, Horia Georgescu a atins limita cea mai de sus a servilismului politic in campania de demolare civică a cetăteanului Mircea Diaconu.Dar si a liberalului Dan Mihalache. Seful ANI a subjugat institutia intereselor campaniei electorale ale familiei Băsescu Traian care si-a fixat ca obiectiv eliminarea lui Mircea Diaconu și a altor liberali(mai inainte au fost Mihalache,Chiuariu,Păcuraru,Athanasiu...) din cursa pentru alegerile europarlamentare. Mai mult, Horia Georgescu a intimidat prin amenintări explicite pe cei care semnau listele de sustinere a candidaturii lui Diaconu. In cursul proceselor de la Tribunal si Curtea de Apel, Horia Georgescu a făcut presiuni atat asupra Biroului Electoral Central cat si a instantelor erijandu-se prin declaratii si comunicate in judecător al cauzei.

Prin aceste actiuni notorii de impiedicare a cetătenilor romani de exercitare a drepturilor constiutionale de a vota si de a fi alesi, Horia Georgescu a devenit incompatibil cu demnitatea publică pe care o exercită.

In ultimi ani Georgescu a transformat Agentia Natională de Integritate intr-o institutie de represiune impotriva adversarilor politici ai regimului Băsescu-Boc-Udrea. Etaland merite iluzorii in starpirea coruptiei, falanga băsistă, stimulată de Monica Macovei, a pompat continuu in prestigiul ANI pentru a folosi selectiv prerogativele acesteia in lupta politică.
Mai mult, Horia Georgescu, personaj dubios și cu neclarităti in biografie si in afacerile familiei, a respins sistematic calea dialogului, refuzand explicatiile necesare dar amenintand institutii de presă si deschizand numeroase procese impotriva ziaristilor.

Din aceste considerente mentinerea in continuare in functie a numitului Georgescu Horia devine tot mai nocivă pentru ideea statului de drept si a functionării unor importante institutii. Demisia sau demiterea, iată singurele solutii logice in cazul lui Georgescu.
Parlamentule, pe unde e Dragnea, Oprea, Ponta?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor