Dan Mihalache, demis de Victor Ponta (Video)

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 11:06
8238 citiri
Dan Mihalache, demis de Victor Ponta (Video)

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de prim-ministrul Victor Ponta.

Potrivit B1 Tv, Mihalache ar fi fost eliberat din functie, marti, de premierul Ponta, pentru declaratii antiamericane facute in emisiunea "Aktualitatea", difuzata de postul respectiv in urma cu cateva zile.

Totodata, demiterea vine dupa raportul Agentiei Nationale de Integritate, care l-a declarat incompatibil pe demnitar.

"Nu am informatia ca domnul prim-ministru ar fi semnat vreo hartie. Impreuna cu domnul prim-ministru am convenit ca este mai bine sa gasim o alta functie in secretariatul Guvernului", a declarat Mihalache, pentru Digi 24.

In locul sau, in functia de secretar general adjunct al Guvernului a fost numita Andreea Lambru. In varsta de 27 de ani, Lambru este secretar general adjunct al PNL.

Membru al Guvernului: Daca parteneriatul cu SUA depinde de ANI, mai bine fara

Mihalache a afirmat, vineri seara, ca, daca parteneriatul strategic incheiat de Romania cu SUA depinde in vreun fel de aceasta institutie, atunci "mai bine fara".

Intr-o interventie telefonica la B1 TV, Mihalache a spus, vineri seara, ca nu a sustinut niciodata ca trebuie restransa activitatea ANI, ci doar ca "e nevoie de un examen critic asupra acestor institutii", cu referire la ANI si DNA.

Trei ministri acuzati de ANI de incompatibilitate si abuz in serviciu

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Dan Mihalache.

In urma evaluarilor demarate la data de 31 iulie, s-a constatat ca Mihalache s-a aflat in incompatibilitate, in perioada 10 mai - 8 iunie, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L.

De asemenea, Dan Mihalache a continuat sa exercite calitatea de administrator in cadrul firmei respective pana in luna august 2012, asa cum rezulta din documentele transmise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Dan Mihalache: Seful ANI, o jigodie frustrata. O sa-l dau in judecata

"O sa il dau in judecata pe Horia Georgescu. (...) Seful acestei institutii (ANI - n.red.) este aceasta jigodie frustrata numita Horia Georgescu", a afirmat vineri, Mihalache, in cadrul unei conferinte de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Mihalache demis, #Dan Mihalache demis Victor Ponta, #Mihalache demis secretar general adjunct, #Andreea Lambru inlocuit Dan Mihalache , #stiri Sorin Dan Mihalache