Dan Mihalache ii da replica lui Ponta, dupa acuzatiile pe tema Codului Silvic

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 23:32
6642 citiri
Dan Mihalache ii da replica lui Ponta, dupa acuzatiile pe tema Codului Silvic

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale, a dezmintit categoric faptul ca presedintele Klaus Iohannis ar fi fost influentat de liberali cand a retrimis la Parlament Codul Silvic, cerandu-i lui Victor Ponta sa fie responsabil atunci cand face afirmatii publice.

Reactia vine la scurt timp dupa ce premierul a declarat ca are informatii certe conform carora unii liberali l-ar fi dezinformat pe presedinte pe acest subiect si ar fi facut trafic de influenta in favoarea firmei austriece Holzindustrie Schweighofer.

Ponta, informat de servicii despre Codul Silvic? - "100% trafic de influenta"

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, Dan Mihalache a precizat ca punctele de vedere ale presedintelui Klaus Iohannis in cazul cererilor de reexaminare ale unor acte normative nu sunt influentate de mediul parlamentar, ci "sunt reultatul expertizei care exista la Cotroceni".

De asemenea, acesta a reamintit ca Administratia Prezidentiala a publicat miercuri pe site punctul de vedere al Consiliului Concurentei cu privire la Codul Silvic.

Presedintia, despre Codul Silvic: Consiliul Concurentei a propus eliminarea pragului de 30%

"Domnul prim-ministru ar trebui sa inteleaga ca in aceasta demnitate in stat are si responsabilitatea afirmatiilor domniei sale. (...) La Cotroceni, avem si noi informatii de la institutiile statului. Acel punct de vedere a fost elaborat de catre noi cu maximum de evaluare proprie si buna credinta, fara nicin fel de influenta din exterior", a declarat consilierul prezidential.

Dan Mihalache a precizat ca "nimeni din Administratia Prezidentiala" nu s-a intalnit cu vreun reprezentat din industria lemnului, nici de la Schweighofer, nici cu vreun "neprieten" al patronului firmei austriece.

Intrebat daca au ajuns si la Cotroceni, nu doar la premier, informari din partea serviciilor cu privire la intalniri private intre unii liberali si reprezentanti ai Holzindustrie Schweighofer, Dan Mihalache a negat.

"Eu nu stiu cine cu cine se intalneste prin oras, in Bucuresti. Oricate intalniri s-ar fi petrecut sau nu s-ar fi petecut, nu au nicio legatura cu punctul de vedere exprimat de noi ca Administratie Prezidentiala", a adaugat acesta.

In plus, Dan Mihalache a negat orice posibile discutii intre presedinte si parlamentarii liberali pe tema Codului Silvic.

"Nu, nu am avut niciun fel de informari, scrisori din partea vreunui parlamentar al PNL (...) Nu a avut niciun rol vreun parlamentar", a intarit acesta.

Codul Silvic: Ponta acuza PNL de trafic de influenta, liberalii reactioneaza

Intrebat cum comenteaza afirmatiile premierului Ponta conform carora presedintele ar fi fost manipulat de PNL pe acest subiect, Dan Mihalache a subliniat inca o data: "Dl prim-ministru trebuie sa aiba si rapunderea pentru afirmatiile sale".

In plus, acesta nu a confirmat faptul ca pe ordinea de zi a sedintei CSAT din luna iunie se va afla si Codul Silvic, asa cum a anuntat premierul in aceasta seara.

"Vom vedea, dl. presedinte va decide", a punctat seful consilierilor prezidentiali.

Citeste si:
Valeriu Nicolae, despre "românismul" clamat de George Simion: "Are o puritate etnică mult mai apropiată de a mea"
Valeriu Nicolae, despre "românismul" clamat de George Simion: "Are o puritate etnică mult mai apropiată de a mea"
Liderul AUR George Simion a provocat vineri, 14 ianuarie, incidente foarte grave la Timișoara, intrând cu forța în sediul primăriei. Simpatizanții alianței au făcut cu această ocazie...
Semnăturile strânse de USR pentru un referendum privind demiterea primarului din Agigea, validate de AEP. De ce este acuzat social-democratul
Semnăturile strânse de USR pentru un referendum privind demiterea primarului din Agigea, validate de AEP. De ce este acuzat social-democratul
USR a anunțat sâmbătă, 15 ianuarie, că semnăturile adunate pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Maricel Cîrjaliu, au fost validate de Autoritatea Electorală Permanentă și Direcţia...