Dan Mihalache: Seful ANI, o jigodie frustrata. O sa-l dau in judecata

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 13:26
7299 citiri
Dan Mihalache: Seful ANI, o jigodie frustrata. O sa-l dau in judecata

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, l-a numit pe Horia Georgescu, seful acestei institutii, "o jigodie frustrata", afirmand ca il va da in judecata.

"O sa il dau in judecata pe Horia Georgescu. (...) Seful acestei institutii (ANI - n.red.) este aceasta jigodie frustrata numita Horia Georgescu", a afirmat vineri, Mihalache, in cadrul unei conferinte de presa.

Trei ministri acuzati de ANI de incompatibilitate si abuz in serviciu

La inceputul conferintei, secretarul general adjunct al Guvernului a precizat ca a adus cu el si un abac, pentru a-l ajuta pe seful ANI sa numere zilele intre momentul in care Mihalache a preluat functia in cadrul Guvernului si cel in care a demisionat din conducerea unei societati comerciale. Potrivit demnitarului, perioada a fost mai mica decat limita legala de 30 de zile.

"Avand un simt al umorului, am adus cu mine un abac. Daca presedintele ANI, Horia Georgescu, nu este capabil sa numere zilele, am sa-i fac cadou acest abac ca sa numere zilele pe bile. Intre momentul in care am fost pus intr-o functie publica si intre momentul in care am parasit conducerea unei societati comerciale nu au trecut 30 de zile. Sa masoare zilele cu abacul. Aceasta jucarie va pleca la Horia Georgescu, sa numere bilele. Daca nu poate cu mintea, atunci poate il vor ajuta bilele", a spus ironic Dan Mihalache.

Trei ministri si un secretar al Guvernului, in vizorul ANI - Ce spun acuzatii

"ANI functioneaza dupa calendarul electoral"

Acesta a precizat ca ANI nu are dreptul sa-si spuna un punct de vedere in privinta sa si ca institutia "functioneaza dupa calendarul electoral".

"Solicit public Consiliului National de Integritate aflat in subordinea Senatului sa se reuneasca si sa analizeze acest abuz incalificabil al ANI. Sa analizeze probele care s-au depus, deciziile care s-au dat si conformitatea lor in raport cu legile in vigoare.

In ce ma priveste, daca n-ar fi foarte complicat din puntul de vedere al statului de drept (comunicatul ANI - n.red.), ar fi comic. Acest comunicat este o gluma. N-am nimic de ascuns si nici sa-mi reprosez", a mai spus secretarul general adjunct al Guvernului.

Trei ministri acuzati de ANI - Ponta: Sunt probleme din trecut. ARD: Demisia!

Demnitarul a subliniat ca nu a fost informat oficial de acuzatii, dar si ca nu a avut si nici nu intentioneaza sa aiba discutii cu prim-ministrul Victor Ponta sau cu presedintele PNL Crin Antonescu, pe aceasta tema.

Dan Mihalache, declarat incompatibil de ANI

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului.

In urma evaluarilor demarate la data de 31 iulie, s-a constatat ca Mihalache s-a aflat in incompatibilitate, in perioada 10 mai - 8 iunie, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L.

Comunicat ANI privind constatarea starii de incompatibilitate, in cazul lui Dan Mihalache

De asemenea, Dan Mihalache a continuat sa exercite calitatea de administrator in cadrul firmei respective pana in luna august 2012, asa cum rezulta din documentele transmise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Conform prevederilor legale, persoana care exercita una dintre functiile publice de autoritate, respectiv cea de secretar general adjunct al Guvernului, asimilata functiei de secretar de stat, este obligata, la data depunerii juramantului sau, dupa caz, la data numirii in functie, sa declare ca nu se afla in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege.

Alaturi de secretarul general adjunct al Guvernului, alti trei ministri ai Cabinetului Ponta au intrat in vizorul ANI pentru incompatibilitate sau abuz in serviciu. Cei trei ministri sunt sefii de la Transporturi, Ovidiu Silaghi, cel de la Dezvoltare Regionala si Turism, Eduard Hellvig, precum si ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Citeste si:
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR, Anca Dragu, a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din...
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Nici nu trebuia sa ne-o mai spuneti, D-le Mihalache, o stiam cu
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5