Mihalache (PNL): CSM sa devina credibil, fara voturi aranjate

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 16:49
2662 citiri
Mihalache (PNL): CSM sa devina credibil, fara voturi aranjate

Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, crede ca revocarile lui Cristi Danilet si Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii sunt dovada faptului ca magistratii isi rezolva singuri problemele si spune ca spera sa nu mai vada acolo scandaluri de genul celui in care au aparut in presa informatii ca seful institutiei, Oana Schmidt Haineala, le-ar fi recomandat colegilor cum sa voteze in unele cazuri.

"Mi se pare ca exista o anumita stare de tensiune si nemultumire in corpul magistratilor, care incepe sa-si rezolve singur problemele. Trebuie lasat in pace, fara interferente din partea politicienilor", a spus consilierul lui Crin Antonescu, pentru Ziare.com.

"Desigur, asta trebuie sa se faca respectand strict cadrul legal, CSM trebuie sa devina o organizatie credibila. Cand vorbesti de SMS-uri, voturi aranjate, lucrurile nu sunt in regula, apropo de ce s-a publicat in presa, cu soferul acela care a gasit telefonul presedintelui CSM", a adaugat Mihalache.

Cristian Ghinea (CRPE): La CSM a fost un efect de turma. In capul ei, retele securistice

El a facut referire la scandalul izbucnit exact inainte de votul din CSM, cand un fost sofer al institutiei a dat presei o serie de SMS-uri mai vechi, de pe fostul telefon al Oanei Schmidt Haineala, ajuns intre timp la el, in care aceasta parea ca le recomanda altor membri ai CSM ce voturi sa dea si se referea la un grup de 4 colegi numindu-i "patrupezi" (4pezi).

"Intentionez sa fac o plangere penala. Nu vreau sa detaliez pentru ca nu vreau sa intru in cancanuri demne de Antena 3. Este sub demnitatea mea. Este o inscenare absolut josnica si in mod clar voi uza de toate parghiile legale, atat in dreptul penal, cat si in dreptul civil", a rasuns Haineala marti, in plenul CSM.

C.Guseth (Freedom House): Miza scandalului din CSM - controlul politic asupra justitiei

Cristian Preda: Danilet si Ghica, revocati din CSM la presiunile USL

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati marti din CSM. Cei doi judecatori au fost acuzati de colegii lor ca au votat, in sedinta din 4 ianuarie, in favoarea preluarii functiei de presedinte al CSM de catre procurorul Oana Schmidt Haineala. In ciuda acuzatiei, nu exista nicio prevedere legala care sa interzica procurorilor sa fie presedinti ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Cei doi au fost revocati in urma voturilor majoritatii instantelor din tara, care nu au precizat insa niciun motiv legal pentru care acestia ar trebui scosi din CSM. O serie de judecatorii incepusera si protestele pentru ca cei doi sa fie revocati, prin incetarea activitatii.

Judecatorii Danilet si Ghica, revocati din CSM

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Dan Mihalache voturi CSM, #revocari CSM Danilet Ghica , #stiri Sorin Dan Mihalache