Mihalache: Voi ramane la Academia de Stiinte ale Securitatii, nu vad de ce n-as pastra indemnizatia

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 19:33
5530 citiri
Mihalache: Voi ramane la Academia de Stiinte ale Securitatii, nu vad de ce n-as pastra indemnizatia
Foto: Facebook/Dan Mihalache

Seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a declarat luni la Palatul Parlamentului ca va ramane membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN) si ca nu vede de ce nu ar pastra si indemnizatia.

Intrebat daca va renunta la calitatea de membru al ASSN, dupa ce a fost avizat pentru postul de ambasador in Marea Britanie in cadrul Comisiilor reunite pentru politica externa, Dan Mihalache a spus ca isi va pastra calitatea de membru.

"Atata vreme cat ASSN este o institutie reglementata de lege si eu nu am ce sa imi reprosez din punct de vedere al competentelor mele profesionale, voi ramane la ASSN. In momentul in care cineva in aceasta tara, respectiv legiuitorul va spune ca e ceva in neregula cu Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, voi reflecta asupra calitatii mele de membru. Eu nu am intrat acolo nici prin efractie, am fost propus, am fost votat, deci nu am de ce sa-mi pun intrebari asupra acestei calitati", a sustinut Mihalache.

Intrebat daca isi va pastra si indemnizatia, Mihalache a spus: "Nu vad de ce n-as pastra (indemnizatia - n.red.). "

Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale a fost fondata in 2012 la initiativa fostului vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea, printre membrii fondatori numarandu-se si vicepremierul Vasile Dincu.

Mihalache, aviz in Parlament pentru postul de ambasador la Londra: Ma incearca o emotie

In legea prin care s-a infiintat ASSN, care a avut initial numele de Academia de Stiinte Militare, se arata ca aceasta este o "institutie publica de interes national in domeniul cercetarii stiintifice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, de consacrare academica, aflata in coordonarea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii".

Iohannis propune 19 noi ambasadori: Dan Mihalache, trimis la Londra (Video)

In ceea ce priveste activitatea Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, institutia "reuneste personalitati de o deosebita valoare stiintifica si profesionala din domeniile cercetarii stiintifice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala''.

Membrii titulari ai acestei academii beneficiaza din bugetul de stat, de o indemnizatie lunara viagera egala cu salariul mediu pe economie, iar membrii corespondenti de jumatate din acesti bani, conform legii prin care a fost infiintata ASSN.

#Dan Mihalache indemnizatie AASN, #Dan Mihalache propus ambasador Londra , #stiri Sorin Dan Mihalache