Editorial: Unde scartaie Frunzaverde

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 11:47
5245 citiri
Editorial: Unde scartaie Frunzaverde

Supervestea plecarii lui Sorin Frunzaverde din PDL are greutate doar prin prisma a ceea ce nu s-a spus la televizor, si anume faptul ca fostul prim-vicepresedinte detine destula informatie incat sa deranjeze serios ficatii multor activisti portocalii.

Cum a fost ministru al Apararii, s-ar putea crede ca a invatat ce inseamna onoarea, prin urmare nu va da din casa prea multa munitie noilor sai camarazi.

Cum, insa, a fost un foarte slab gestionar de catane - prin 2000, militarii din unele unitati au fost pe punctul sa intre in greva, deoarece nu-si incasasera salariile -, posibil sa fi pierdut pe drum din mesajele scrise pe peretii cabinetului sau.

Sa-i dau, insa, credit de aceasta data, si sa vad unde ajung. In primul rand, dezgustul fata de PDL poate fi justificat. Omul a fost un combatant patimas, un organizator, un animal de hamalit in cel mai nobil sens al paradigmei.

Si-a dorit o schimbare de mentalitate, de generatii, a dorit sa descopere, prin inlocuirea garniturii guvernamentale, un suflu nou in partid din partea unor tovarasi ce pareau, acum, ca vor avea disponibilitatea sa puna la loc credibilitatea PDL.

Nu indraznesc sa ma leg de afacerile partidului, ca exista niste nebuloase si in ceea ce-l priveste, ma rezum la viata politica pur si simplu.

N-a fost sa fie, sau asa a perceput el, prin urmare nu s-a mai simtit bine in pielea sa de pedelist. Si oricat de greu i s-ar fi parut la precedentul congres o atare varianta, de vreme ce atunci si-a luat avant si a cerut tuturor taberelor sa puna osul pentru interesul colectiv, a plecat.

Avand o substanta de dreapta, s-a indreptat spre liberali. Unde putea sa afirme cate ceva despre mostenirea Bratienilor, de pilda, dar mai bine ca nu a facut-o, deoarece iata ca intre timp, odata cu asternerea la drum a PNL in combinatie cu Dan Voiculescu, gloriile istoriei au cazut in desuetudine.

Deci hai sa spun ca a avut decenta sa nu sara calul. A avut simtul ridicolului.

Doar ca nu l-a avut! Afirmand ca doreste sa contribuie la construirea liberalismului modern alaturi de Crin Antonescu, Sorin Frunzaverde a demantelat tot esafodajul de principii. Ce liberalism sa edifici alaturi de un tip lenes, cu par lung, care ia micul dejun dupa-amiaza?

Cuplul efect-cauza imi arata ca nu poti vinde ceea ce nu ai avut niciodata, ca nu poti sa-ti pui chilotii in cap cu pretentia ca sunt coronite pentru premianti.

Pana la urma, Sorin Frunzaverde nu este decat un oportunist de dictionar si, daca as putea sa uit ca este un rezervor de informatie valoroasa, as spune ca pentru PDL nu nicio paguba. Dar nu uit!

Eveniment Quarterly Report

Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
Momentul în care mașina lui Dumitru Buzatu a fost oprită de anchetatori. Ce le-a spus baronul PSD despre mita uriașă VIDEO
Momentul în care mașina lui Dumitru Buzatu a fost oprită de anchetatori. Ce le-a spus baronul PSD despre mita uriașă VIDEO
O cameră de supraveghere a surprins momentul în care anchetatorii au oprit mașina președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, după ce acesta primise mita de 1,25 milioane de lei. Imaginile au...
#Sorin Frunzaverde demisie PDL, #Sorin Frunzaverde PNL , #demisie