Editorial: Unde scartaie Frunzaverde

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 28 Martie 2012, ora 11:47
5048 citiri
Editorial: Unde scartaie Frunzaverde

Supervestea plecarii lui Sorin Frunzaverde din PDL are greutate doar prin prisma a ceea ce nu s-a spus la televizor, si anume faptul ca fostul prim-vicepresedinte detine destula informatie incat sa deranjeze serios ficatii multor activisti portocalii.

Cum a fost ministru al Apararii, s-ar putea crede ca a invatat ce inseamna onoarea, prin urmare nu va da din casa prea multa munitie noilor sai camarazi.

Cum, insa, a fost un foarte slab gestionar de catane - prin 2000, militarii din unele unitati au fost pe punctul sa intre in greva, deoarece nu-si incasasera salariile -, posibil sa fi pierdut pe drum din mesajele scrise pe peretii cabinetului sau.

Sa-i dau, insa, credit de aceasta data, si sa vad unde ajung. In primul rand, dezgustul fata de PDL poate fi justificat. Omul a fost un combatant patimas, un organizator, un animal de hamalit in cel mai nobil sens al paradigmei.

Si-a dorit o schimbare de mentalitate, de generatii, a dorit sa descopere, prin inlocuirea garniturii guvernamentale, un suflu nou in partid din partea unor tovarasi ce pareau, acum, ca vor avea disponibilitatea sa puna la loc credibilitatea PDL.

Nu indraznesc sa ma leg de afacerile partidului, ca exista niste nebuloase si in ceea ce-l priveste, ma rezum la viata politica pur si simplu.

N-a fost sa fie, sau asa a perceput el, prin urmare nu s-a mai simtit bine in pielea sa de pedelist. Si oricat de greu i s-ar fi parut la precedentul congres o atare varianta, de vreme ce atunci si-a luat avant si a cerut tuturor taberelor sa puna osul pentru interesul colectiv, a plecat.

Avand o substanta de dreapta, s-a indreptat spre liberali. Unde putea sa afirme cate ceva despre mostenirea Bratienilor, de pilda, dar mai bine ca nu a facut-o, deoarece iata ca intre timp, odata cu asternerea la drum a PNL in combinatie cu Dan Voiculescu, gloriile istoriei au cazut in desuetudine.

Deci hai sa spun ca a avut decenta sa nu sara calul. A avut simtul ridicolului.

Doar ca nu l-a avut! Afirmand ca doreste sa contribuie la construirea liberalismului modern alaturi de Crin Antonescu, Sorin Frunzaverde a demantelat tot esafodajul de principii. Ce liberalism sa edifici alaturi de un tip lenes, cu par lung, care ia micul dejun dupa-amiaza?

Cuplul efect-cauza imi arata ca nu poti vinde ceea ce nu ai avut niciodata, ca nu poti sa-ti pui chilotii in cap cu pretentia ca sunt coronite pentru premianti.

Pana la urma, Sorin Frunzaverde nu este decat un oportunist de dictionar si, daca as putea sa uit ca este un rezervor de informatie valoroasa, as spune ca pentru PDL nu nicio paguba. Dar nu uit!

Citeste si:
Cel puțini doi parlamentari PNL își anunță decizia de dezafiliere. Cine se mai alătură "dizidentului" Ludovic Orban
Cel puțini doi parlamentari PNL își anunță decizia de dezafiliere. Cine se mai alătură "dizidentului" Ludovic Orban
Un senator și un deputat PNL anunță miercuri, 27 octombrie, decizia de dezafiliere din grupul parlamentar liberal. Deputatul PNL Alexandru Kocsis va anunța la începutul plenului de la...
Nelu Tătaru: ”Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim. Joaca de-a populismul nu își are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte”
Nelu Tătaru: ”Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim. Joaca de-a populismul nu își are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte”
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, miercuri, că valul patru al pandemiei ”ne-a determinat să ne trezim” şi să vedem realitatea dură. Tătaru consideră că nu este...
Sursa: Ziare.com