PNL anunta ca Frunzaverde a demisionat - soc pentru PDL si bucurie la USL

Marti, 27 Martie 2012, ora 16:11
5121 citiri
PNL anunta ca Frunzaverde a demisionat - soc pentru PDL si bucurie la USL
Foto: Arhiva

Anuntul ca Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, trece de partea liberalilor a starnit reactii diferite din partea membrilor PNL. De cealalta parte, insa, democrat liberalii se declara total surprinsi de aceasta decizie.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a anuntat, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, ca Sorin Frunzaverde urmeaza sa plece din PDL si sa ocupe postul de vicepresedinte in partid.

"Domnul Frunzaverde va candida la presedintia Consiliului Judetean Caras Severin, din partea USL. La Congresul USL se va vota ca domnul Frunzaverde sa ocupe un post de vicepresedinte in PNL", a precizat reprezentantul PNL.

Contactat de Evenimentul Zilei, Sorin Frunzaverde a declarat sec: "Nu am demisionat de niciunde. Maine voi tine o conferinta de presa, veti vedea despre ce este vorba atunci".

Pentru Q Magazine, in schimb, Frunzaverde a declarat evaziv ca "isi respecta conditia!".

Mai clar, pentru Adevarul, Frunzaverde a adaugat: "Acesta este inceputul constructiei dreptei moderne in Romania. Maine voi explica, intr-o conferinta de presa, implicatiile acestei decizii".

Frunzaverde: Nu am demisionat de niciunde. Maine veti vedea despre ce e vorba

In PNL, reactiile au fost initial impartite: in timp ce o parte din liberali se declara surprinsi de aceasta veste, alti penelisti sustin ca discutiile legate de trecerea lui Frunzaverde de partea lor dureaza de cateva zile.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca nu avea la cunostinta despre intentiile lui Frunzaverde, insa sustine ca probabil acesta "stie ce face".

"Nu aveam cunostinta, acum am aflat. Sa il auzim pe dansul mai intai si pe urma comentam(...) Eu sunt impotriva migratiei politice, dar avand in vedere ca este numai ales local, nu si parlamentar...

Daca trecerea se face cu pierderea de drepturi si nu castigarea de sinecuri, oricine e membru sa treaca de la un partid la altul. Daca si-a pierdut drepturile si nu cere altele, e o miscare fireasca.

Haideti sa vina in PNL, sa capete statura de liberal si pe urma va vom da mai multe amanunte", a declarat la cald viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Si Varujan Vosganian, vicepresedinte PNL, a precizat ca a aflat despre demisia lui Frunzaverde in urma cu scurt timp.

"Noi am primit aceasta veste acum un sfert de ora. Experienta mea in politica imi spune ca astfel de marturisiri nu se fac decat de persoana in cauza, altfel pot fi ofensatoare sau stanjenitoare. El a fost artizanul asocierii PDL la PPE. Pozitia sa ar putea sa ridice un mare semn de intrebare privind asumarea de catre PD a dreptei populare.

Nu pot sa va dau si alte nume, dar la noi circula si altele, pe care daca vi le-as da ar fi surprinzatoare", a spus Vosganian.

De asemenea, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, spune ca nu fusese informat despre venirea lui Frunzaverde in partid.

"Este o veste buna. Am aflat si eu acum o ora. Ceea ce demonstreaza ca lucrurile care se fac discret se fac mai bine", a spus Hasotti.

Pe de alta parte, penelistul Teodor Atanasiu sustine ca PNL discuta cu Frunzaverde de mai multe zile despre acest subiect.

Mihai Voicu: Frunzaverde va primi functia de vicepresedinte PNL la congres

"Erau discutii de cateva zile pornite cu domnul Frunzaverde. S-a simtit despartit de PDL, niciuna dintre initiativele pe care le-a propus nu a fost luata in seama. Supararea a fost mai mult si pentru modul in care a ajuns partidul sau astazi", a subliniat Atanasiu.

De asemenea, Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL, a declarat ca a fost vorba despre o discutie mai veche si mai lunga cu Sorin Frunzaverde.

"Nu putem spune ca am negociat, am avut o discutie mai veche si mai lunga cu domnia sa. A fost o propunere comuna de a candida din partea USL pentru postul de presedinte al CJ Caras-Severin, a venit si din partea dumnealui. Astazi (marti - n. red) am parafat intelegerea.

Nu pot sa spun cine a initiat discutiile, au venit si dintr-o parte si din alta. In politic avem o interactiune continua si nu este singurul care discuta cu noi, sunt si alti colegi foarte importanti din PDL, din tara, care discuta o afiliere la PNL", a precizat vicepresedintele liberal.

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a declarat pentru Q Magazine ca tatonarile dintre PNL si Sorin Frunzaverde se poarta de cel putin o saptamana. Diaconu si-a manifestat bucuria ca Frunzaverde a venit la PNL pentru ca "este un om vertical care si-a spus opinia chiar si impotriva jupanului".

Presedintele PSD Victor Ponta a catalogat vestea drept zvon plecarea lui Frunzaverde de la PDL la liberali.

"Nu cunosc nimic despre nicio trecere a lui Frunzaverde la PNL. Nu pot comenta elemente care acum sunt la nivel de zvonuri", a mentionat Ponta pentru Q Magazine.

O surpriza neplacuta pentru liderii PDL

Pe de alta parte, Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, a declarat la TVR Info ca nu stie nimic despre acest subiect.

"N-am nicio explicatie, exact cum ati auzi ca plec eu. Eu nu stiu nimic despre plecare, e la fel de surprinzatoare, eu mai am o speranta ca pana isi depunde candidatura mai e...", a declarat Toader. Acesta a spus ca nu acuza pe nimeni pana nu stie exact ce s-a intamplat si ca pierderea este a partidului. "Eu nu acuz pe nimeni pana nu am certitudinea si in general pentru partid este pierderea", a comentat a comentat Toader.

La fel, Roberta Anastase si Elena Udrea, prezente la Camera Deputatilor, au fost extrem de surprinse de aceasta veste, informeaza TVR Info. Conform sursei citate, Sorin Frunzaverde a lipsit luni de la sedinta BPN a PDL.

"Trebuie sa ne spuna, nu stiu si nu mi-as da cu parerea. Eu nu am cunostinta si nu am auzit aceste nemultumiri. Este o pierdere, este prim-vicepresedinte, domnul Blaga este aici, puteti sa il intrebati direct. Dupa ce ma informez la colegi, o sa va spun mai multe", a comentat Elena Udrea plecarea lui Frunzaverde din PDL.

Si vicepresedintele PDL, Theodor Paleologu, s-a declarat surprins de plecarea lui Sorin Frunzaverde din partid, precizand ca a avut o relatie buna cu acesta si ca PDL pierde prin aceasta plecare.

"Sunt foarte surprins de ce am aflat, trebuie sa asteptam declaratiile lui Sorin Frunzaverde pana la capat. Am o foarte buna relatie cu dansul.

Pentru partidul nostru ar fi evident o pierdere, pentru ca Sorin Frunzaverde este unul dintre cei mai vechi membri ai partidului, de multe ori minstru, o figura cu adevarat importanta, un artizan al trecerii PDL in PPE. Ar fi o mare pierdere.

Voi incerca sa vorbesc cu el, o sa incerc sa il sun. Ma intereseaza foarte mult motivatiile dansului. Il respect foarte mult, il admir, am avut un schimb de idei fructuos in cadrul partidului", a precizat Paleologu, subliniind ca "nu este vorba despre oportunitate" si numindu-l pe Sorin Frunzaverde "un greu al partidului".

Presedintele Senatului, pedelistul Vasile Blaga a asigurat ca nu au existat conflicte intre Frunzaverde si membrii PDL, subliniind ca momentan nu are o pozitie oficiala a lui Frunzaverde legata de acest subiect.

"Nu am auzit nicio pozitie a domnului Sorin Frunzaverde. Nu, va spun cu toata sincertatea, nu si-a exprimat intentia de a pleca. Nu am avut niciun conflict, il apreciez si il voi aprecia. O sa incerc sa vorbesc cu el, dar il stiu un om foarte serios si decis, daca a luat o astfel de decizie, nu cred ca si-o va schimba.

Sa nu uitam ca Frunzaverde este inca prim-vicepresedinte al partidului. Este obligatia presedintelui partidului (Emil Boc - n.red.) sa discute cu fiecare membru al acestui partid", a declarat Blaga.

Nici pedelistul Petru Filip, vicepresedinte Senatului, nu fusese informat despre decizia lui Frunzaverde.

"E un moment foarte dificil si delicat. Conducerea partidului va trebui sa analizeze foarte bine. Domnul Funzaverde e o personalitate importanta, cu o istorie a sa si in PDL.(...) E una dintre personalitatile de prim rang in PDL, sunt convins ca va candida din nou si sunt convins ca va castiga, pentru ca a facut foarte multe lucruri bune in judet. Am convingerea ca alegerile in 2012 vor fi focalizate mai putin pe partide si mai mult pe personalitati.

Domnul Frunzaverde de fiecare data a fost foarte transant vizavi de parerile pe care le-a sustinut in partid. Unele nu erau in concordanta cu ceea ce se decidea in BP. A avut taria ideilor si parerilor si cred ca o are in continuare", a comentat Petru Filip.

Si pentru deputatul PDL Alin Popoviciu, plecarea lui Sorin Frunzaverde din partid a fost o surpriza totala. "Eu nu cred pana nu aud de la domnul Frunzaverde. Daca se va confirma, bineinteles ca e o lovitura, e o lovitura si cand iti pleaca un membru de partid, dar cand iti pleaca un presedinte de Consiliu Judetean", a comentat Popoviciu.

Raluca Turcan, la fel de surprinsa de aceasta masura, apreciaza ca "PDL merge mai departe si fara Sorin Frunzaverde".

Totodata, deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu a precizat ca nu are deocamdata o confirmare de la Sorin Frunzaverde.

"Nu am nicio confirmare de la domnul Sorin Frunzaverde si sper sa nu fie adevarat. Am incercat sa iau legatura cu el, dar domnul Sorin Frunzaverde nu a putut fi contactat", a declarat fostul ministru.

"Eu continuu sa cred insa ca e un om consistent si nu voi intra in logica aceea a aruncarii cu noroi in cei care pleaca. Cred ca trebuie sa ne pastram parerile bune despre o persoana si dupa ce aceasta alege sa plece din partid", a comentat pe marginea acestui subiect si pedelistul Cristian Preda.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, spune ca pana acum colaborarea lui cu Sorin Frunzaverde a fost una foarte buna. "Nu am ce sa comentez. Este decizia lui Sorin. Am avut o colaborare foarte buna pana acum. Nu am niciun motiv sa nu colaborez bine cu el si in continuare", a declarat Ostaficiuc, citat de Adevarul.

Si Gheorghe Falca, primarul PDL al Aradului, a declarat ca nu doreste sa comenteze acest subiect, mentionand ca, inainte de a se pronunta pe aceasta tema, trebuie sa verifice daca Frunzaverde pleaca, intr-adevar, la PNL.

Pedelistul Silviu Prigoana a subliniat insa ca "nu ma mai surprinde nimic", precizand ca presedintele si vicepresedintele PDL sunt in masura sa faca mai multe declaratii despre acest subiect.

Sorin Frunzaverde pleaca din PDL si trece la PNL

Reprezentanti PNL au anuntat, marti, ca Sorin Frunzaverde pleaca din PDL si se inscrie in PNL.

Sorin Frunzaverde ocupa, in interiorul PDL, functia de prim-vicepresedinte, si era, totodata, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras Severin.

Demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL ar veni pe fondul unor dispute cu greii partidului, printre care Vasile Blaga si Elena Udrea.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Sorin Frunzaverde demisie PDL, #Sorin Frunzaverde pleaca PDL, #Sorin Frunzaverde PNL recatii , #demisie