Frunzaverde: Am discutat cu Blaga si Ungureanu, nu cu Boc si Basescu

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 13:51
3712 citiri
Frunzaverde: Am discutat cu Blaga si Ungureanu, nu cu Boc si Basescu
Foto: TVR Info

Sorin Frunzaverde a declarat miercuri ca a discutat despre demisia sa din PDL cu Vasile Blaga si premierul Mihai Razvan Ungureanu, dar nu si cu presedintele PDL Emil Boc si nici cu Traian Basescu.

Frunzaverde a explicat ca nu mai este de acord cu principiile dupa care se ghideaza actuala conducere a PDL si nici nu crede ca fostul sau partid este capabil sa raspunda provocarilor economice si administrative cu care se confrunta Romania.

"Cred ca optiunea pe care eu si o parte dintre colegii mei o avem din punct de vedere al dezvoltarii Romaniei difera fundamental de cea a conducerii PDL", a mai precizat Frunzaverde, recunoscand ca poarta discutii de ani de zile cu liderii liberali.

Frunzaverde explica demisia: Stare de stat politienesc, ne e frica sa vorbim la telefon

In schimb, intrebat de jurnalisti daca a purtat discutii pe tema plecarii sale si cu colegii sai, Frunzaverde a raspuns: "Am avut, un numar important de lideri au incercat sa ma determine sa nu am aceasta abordare. Eu le-am explicat ca despre aceste teme eu vorbesc de 4 ani de zile, in toate instantele, in BPN. (...) Am avut o discutie cu Vasile Blaga, si cu primul ministru. Pentru mine nu e o preocupare sa destructurez PDL, dar intre principiile mele si ale lor nu mai exista concordanta".

"Nu am avut nicio discutie cu Traian Basescu (...) Nu am vorbit cu Emil Boc", le-a raspuns el la insistentele jurnalistilor.

Intrebat in ce context a discutat cu premierul Ungureanu, acesta nefiind membru PDL, Sorin Frunzaverde a declarat ca il leaga de acesta "o amicitie mai veche" si, in plus, este normal ca premierul sa fie interesat de ce se intampla in principalul partid al coalitiei care sustine Guvernul.

"Era firesc sa isi puna problema cand un prim-vicepresedinte cum sunt eu are o asemenea optiune. Am avut o conversatie normala, asa cum am avut discutii firesti cu foarte multi lideri de pe esichierul politic. (...)

In discutia cu premierul Ungureanu i-am spus ca nu voi incerca sa destabilizez guvernarea. El trebuie sa continue, sa isi asume guvernarea, are o majoritate cat o are. Sa avem in noiembrie alegeri pentru 4 ani", a mai spus Sorin Frunzaverde.

Intrebat daca o demisie din fruntea PDL a lui Emil Boc ar rezolva ceva, Sorin Frunzaverde a raspuns: "E o optiune personala. Mi-am propus sa nu reprosez nimanui nimic, mi-am propus sa relatez ce se intampla si sa imi exprim optiunea. Imi propun sa fac o constructie, nu sa demolez una. Am convenit cu presedintele Antonescu si liderii PNL sa stabilim calendarul intrarii in partid saptamana viitoare".

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#Sorin Frunzaverde discutat demisie Blaga, #Frunzaverde demisie PDL Basescu, #Frunzaverde demisie PDL Boc , #demisie
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
A vorbit cu aripa slaba a PDL , greii sunt in alta aripa.