Demisia lui Frunzaverde - omul care a naucit PDL

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 00:34
10810 citiri
Demisia lui Frunzaverde - omul care a naucit PDL
Foto: Arhiva (Antena3)

Cand toti ochii televiziunilor de stiri erau atintiti asupra incredibilului Boldea - deputatul adus in tara in catuse -, soc si groaza: "greul" Sorin Frunzaverde tradeaza PDL si cade in bratele larg deschise ale PNL.

Chiar daca Frunzaverde insista sa tina o conferinta de presa miercuri, pentru a se explica, din diversele declaratii date marti reiese clara intentia de a "construi dreapta moderna in Romania alaturi de Crin Antonescu".

Asta inseamna ca principalul partid de guvernamant pierde un prim-vicepresedinte si, mai grav, un sef de consiliu judetean.

Deputat PDL de Caras-Severin: Il voi urma pe Frunzaverde, la fel si alti doi parlamentari

Mai mult, deputatul de Caras Severin Valentin Rusu a declarat imediat ca el si ceilalti doi parlamentari PDL din judet il vor urma pe Frunzaverde in PNL. Iar liberalii anunta ca zeci de alesi locali ai PDL vor face acelasi pas.

Lovitura a fost atat de neasteptata, incat mai putin grelele Elena Udrea si Roberta Anastase habar n-aveau de decizia colegului lor atunci cand au fost intrebate la cateva minute dupa aparitia informatiei "pe surse", iar plasticul Toader Paleologu a recunoscut ca PDL pierde un "stalp" de la temelie.

Doar "independentul" Sebastian Lazaroiu si-a dat imediat arama pe fata scriind rapid pe Facebook ca Frunzaverde este "un gunoi".

Cronica unei bombe in PDL confirmate de... liberali

La vreo ora dupa ce presa vuia de vestea cea mare, iar Sorin Frunzaverde era de negasit, cei care au confirmat informatia au fost noii amici ai baronului de Caras, liberalii.

Mihai Voicu: Frunzaverde va primi functia de vicepresedinte PNL la congres

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat ca a discutat cateva ore cu Frunzaverde si l-a convins sa adere la partidul lui Crin Antonescu, oferindu-i in schimb un post caldut de vicepresedinte, confirmat la congresul din 7 aprilie.

"Erau discutii de cateva zile pornite cu domnul Frunzaverde. S-a simtit despartit de PDL, niciuna dintre initiativele pe care le-a propus nu a fost luata in seama. Supararea a fost mai mult si pentru modul in care a ajuns partidul sau astazi", a subliniat Teodor Atanasiu.

Si Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL, a declarat ca a fost vorba despre o discutie mai veche si mai lunga cu Sorin Frunzaverde.

"Nu putem spune ca am negociat, am avut o discutie mai veche si mai lunga cu domnia sa. A fost o propunere comuna de a candida din partea USL pentru postul de presedinte al CJ Caras-Severin, a venit si din partea dumnealui. Astazi am parafat intelegerea.

PNL anunta ca Frunzaverde a demisionat - soc pentru PDL si bucurie la USL

Nu pot sa spun cine a initiat discutiile, au venit si dintr-o parte si din alta. In politic avem o interactiune continua si nu este singurul care discuta cu noi, sunt si alti colegi foarte importanti din PDL, din tara, care discuta o afiliere la PNL", a precizat vicepresedintele liberal.

Plec sau nu plec? Plec sa ma fac vice!

Odata iesit porumbelul pe gura atator liberali, era putin ciudat ca Frunzaverde sa mai nege evidenta, totusi apare cu o declaratie seaca in Evenimentul Zilei: "Nu am demisionat de niciunde. Maine voi tine o conferinta de presa, veti vedea despre ce este vorba atunci".

Mai clar, pentru Adevarul, Frunzaverde a adaugat: "Acesta este inceputul constructiei dreptei moderne in Romania. Maine voi explica implicatiile acestei decizii", iar pentru Pressalert.ro a precizat ca se vede "construind dreapta moderna alaturi de Crin Antonescu".

Frunzaverde: Ma vad construind dreapta moderna alaturi de Crin Antonescu

Intr-un final, spre seara, contactat de NewsIn, Frunzaverde a fost intrebat daca a vorbit "in cursul acestei zile sau aseara" cu Emil Boc pentru a-l anunta ca va pleca din partid. "Nu", a fost declaratia lui. Intrebat daca nu i s-a parut normal sa o faca, Frunzaverde a replicat: "Nu, pentru ca eu cred ca am mai multe drepturi ca domnul Boc in PDL sau cel putin la fel de multe".

Iar pentru Mediafax a anuntat planurile sale de viitor: "Voi candida ca membru PNL pentru presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, din partea USL. Asa cum mi s-a propus astazi, voi deveni vicepresedinte al PNL. Nu poti sa candidezi pentru functia asta fara sa fii membru PNL".

PDL a pierdut azi si primarul din Slatina

Tot marti, edilul Darius Valcov si-a anuntat demisia atat din PDL, cat si de la Primaria Slatina. Valcov a declarat ca vrea ca gestul sau sa fie "o palma pe obrazul unui partid mincinos".

Darius Valcov si-a motivat demisia din PDL prin faptul ca promisiunile primite de la conducerea centrala a partidului si de la ministrii partidului in sensul finantarii unor investitii de interes major pentru locuitorii municipiului Slatina nu au fost onorate si organizatia PDL Olt nu a fost respectata.

"Nu mai pleaca niciunul din greii partidului"

Cum era de asteptat, ecranele televiziunilor au inceput sa se ingalbeneasca de breaking news-uri "pe surse" conform carora mai toti veteranii PDL isi pregatesc iesirea.

Contactat de Ziare.com, Cezar Preda a dezmintit ca ar intentiona sa paraseasca partidul.

"Este o dezinformare. Nu se pune problema ca Cezar Preda sa plece din partidul in care am intrat acum 11 ani. Eu nu am cunoscut alt partid decat PDL si nici nu o sa-mi parasec partidul la greu, indiferent de nemultumirile pe care le am (...) Eu va asigur ca niciunul dintre liderii vechi, dintre greii partidului, nu mai pleaca", a declarat Cezar Preda, pentru Ziare.com.

Udrea, Anastase si Boagiu dezmint ca pleaca din PDL

Elena Udrea, Roberta Anastase si Anca Boagiu dezmint si ele faptul ca ar putea sa-si dea demisia din PDL.

"Dezmint categoric zvonurile aparute in presa privind o plecare a mea din PDL. Sunt simple jocuri facute de USL", a declarat Elena Udrea.

La randul ei, Roberta Anastase a precizat ca: "sunt de 21 de ani in PDL si va dati seama ca este singurul partid in care imi doresc sa fiu. Raman in continuare in PDL".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Frunzaverde demisie PDL, #Frunzaverde candideaza PNL, #Frunzaverde vicepresedinte PNL , #demisie