Tabara: Demisia lui Frunzaverde nu impune un congres. PDL nu se va rupe

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 11:08
2390 citiri
Tabara: Demisia lui Frunzaverde nu impune un congres. PDL nu se va rupe
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Valeriu Tabara crede ca PDL nu se va rupe ca urmare a demisiei prim-vicepresedintelui Sorin Frunzaverde, dar spune ca nu este exclusa "transformarea partidului" pana la toamna, chiar daca in acest moment nu se impune un congres extraordinar.

"Nu cred ca plecarea lui Sorin impune un astfel de congres. La aceasta data, PDL trebuie sa pregateasca cele doua evenimente politice ale anului, respectiv alegerile locale si cele parlamentare din toamna, pe de alta parte sa-si asume in totalitate guvernarea, fara nici un fel de retinere, pentru ca masurile pe care le-am luat eu cred ca se impuneau, iar Romania a fost asezata pe un fagas cat de cat normal datorita acestor masuri", a declarat Valeriu Tabara la RFI Romania.

Intrebat daca Emil Boc ar trebui sa dea unele explicatii pentru situatia in care a ajuns PDL, mai ales acum, dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, Valeriu Tabara a raspuns: "Sunt doua lucruri: partidul ca structura si ca asezare la aceasta data si ceea ce inseamna punctele de vedere ale unor lideri ai partidului. Domnul presedinte Boc trebuie sa faca o analiza foarte profunda a celor doua situatii si, eventual, impreuna cu colaboratorii domniei sale, sa gaseasca solutii la ele. In orice caz, trebuie sa traverseze aceasta perioada grea si el este cel care isi asuma in totalitate responsabilitatea a ceea ce a insemnat perioada de guvernare si de cand este la presedintia partidului".

Valeriu Tabara crede ca PDL nu se va rupe dupa demisia lui Sorin Frunzaverde. "Nu cred ca se va rupe PDL-ul, dar nu este exclusa o transformare a lui pana la toamna in ceea ce inseamna Miscarea Populara, pentru ca iata, la nivelul judetelor, se intampla tot felul de aliante, de numiri si asa mai departe.

Eu cred ca o astfel de chestiune nu poate continua, pentru ca duce la o dispersie a partidului si trebuie sa se aseze spre un nucleu foarte puternic, bazat pe cateva principii doctrinare, in primul rand pe cele pe care le-a urmat de cativa ani incoace, de cand a devenit un partid cu orientare de centru-dreapta", explica deputatul PDL.

Citeste mai mult despre Valeriu Tabara: Demisia lui Frunzaverde nu impune un congres extraordinar. PDL nu se va rupe pe site-ul RFI Romania.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#Frunzaverde demisie congres extraordinar, #Valeriu Tabara demisie Frunzaverde PDL , #demisie