Multora le dardaie pantalonii, la cuvantul Frunzaverde (Opinii)

Sambata, 31 Martie 2012, ora 09:03
5300 citiri
Multora le dardaie pantalonii, la cuvantul Frunzaverde (Opinii)

E clar ca a inceput ciolaniada de primavara, iar domnul Sorin Frunzaverde a dat startul simbolic in aceasta competitie aproape olimpica.

Nu oricine e ascultat ambietal

In timp ce, acum cativa ani, dezertarea de la blidul cu fasole, pentru a apuca farfuria cu ciolan, era tradare si blasfemie, iata ca azi, cine scuipa in farfuria din care a mancat ieri, contand ca maine va umfla o strachina doldora cu cascaval, este binevenit si laudat.

Cum bine observase si imparatul Napoleon, de multe ori diferenta dintre un tradator dispretuit si un erou slavit, depinde numai de locul din care privesti peisajul.

Pentru domnul Frunzaverde, peisajul era cam acelasi si acum un an sau doi, chiar trei, cand nimic nu-l impiedica sa bage de seama, cu spiritul lui de observatie, ca Romania "a devenit un stat puternic centralizat si politienesc, in care iti este frica sa vorbesti la telefon si nu este exclus sa fii ascultat ambiental oriunde ai vorbi".

Dar atunci dansul inca nu se simtea ascultat ambietal si nici nu-i era frica sa vorbeasca la telefon, intrucat maselele sale tocmai mestecau un dumicat, cu gura plina de delicatese.

Diazepamul domnului Antonescu

Abia acum, cand ciolanul a ajuns la os, delicatesele o cam sfeclesc in sondaje, iar dumicatul si-a facut digestia rapid pe scara Richter, domnul Sorin Frunzaverde a simtit nevoia sa se asigure antiseismic si sa puna "bazele unei drepte puternice in Romania".

Aviz amatorilor: actuala dreapta nu numai ca n-are baze puternice, dar este si prinsa intr-o alianta de conjunctura care nu poate dura mai mult de opt ani - calculeaza precis si aproape cinic noul traseist SFV. Eventual mai putin.

Cred ca domnul Crin Antonescu n-a prea dormit in ultimele nopti fara diazepam, afland cum vine un altul ca sa-i arate conjunctura partidului si ca sa puna el niste baze puternice ambietale de dreapta, dupa ce actualul presedinte tocmai se facuse frate cu Ponta, cat sa treaca puntea pe stanga, conform practicii de pe soselele englezesti.

Poate nici domnului Frunzaverde nu i-a venit sa doarma, auzind cum adversarului de alaltaieri ii scrasnesc printre dinti numai omagii si laude:

"Semnificativ nu este ca un omn important a trecut dintr-un partid in altul, ci important este unul dintre putinele momente de adevar din politica romaneasca (...) Cred ca Sorin Frunzaverde a fost singurul om din PDL cu o identitate credibila si asumata de dreapta".

Apa trece, pietrele raman de caruta

Nu stiu cat de sincera este bucuria presedintelui PNL. Mai curand, as crede ca-i dardaie pantalonii de teama lui Frunzaverde, un lider confectionat din cu totul alta stofa decat Lorica, Vozganian, Orban sau chiar Tariceanu, toti cu cate cel putin o musca pe caciula, ramasa din vermuri pe care este mai bine sa nu le amintim.

Frunzaverde vine cu caciula impecabila, cu obrazul nepatat si chiar cu un nume perfect ecologic, verde ca padurea, ca sa nu poata fi banuit ca ascunde ceva E-uri daunatoare sanatatii, sub palarie sau in CV.

Unii si-au pus chiar intrebarea daca nu cumva SFV este intoxicatia unei maini nevazute, un fel de cal troian, plasat anume in mijlocul liberalilor, ca sa distruga armonia conjugala care domneste in cuibusorul de nebunii, aflat pe strada USL.

Simtind ca si dumnealui ii cam dardaie pantalonii, domnul Boc si-a adus aminte brusc un vers dintr-o poezie care seamana. dar nu exista: "vantul bate, apa trece, pietrele raman".

Mai bine isi amintea de cealalta poezie, care nici ea nu exista, dar si ea seamana: "bate vantul frunza-n dunga senatorii mi-i alunga". Cum sa nu-I alunge, cand SFV, a luat un senator cu el, aduncand senatul in criza si destabilizare: fara majoritate, si fara minoritate, adica juma'juma. Balotaj.

Posibile scenarii

Deocamdata, SFV e pe cai mari. La Caras-Severin, are toate sansele. Daca se prezinta si la toamna, are sanse sa ajunga senator, poate chiar presedinte de Camera.

Pe urma, de la Camera, la Cotroceni, drumul nu este anevoios. Efectiv, nu vad concurentul. Presimtirea imi spune despre Crin Antonescu ca nu va intra in turul noi. Daca SFV nu ia caimacul in turul unu, atunci se va bate ori cu Prigoana, ori cu Vadim, cu Irinel sau - nu este deloc exclus - cu insusi Ponta.

In ce ma priveste, nu ma prea intereseaza asemenea dueluri, dar nici nu m-as da in laturi sa ma delectez, privind emisiunea televizata intre prezidentiabilii Frunzaverde de la Severin si Diaconescu de la Oteveu.

Cred ca asemenea distractie n-am mai vazut din copilarie, cand evolua la radio, cu mare succes, faimosul cuplu Stroe si Vasilache.

Citeste si:
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Ludovic Orban rămâne oficial fără funcția de președinte al Camerei Deputaților
Ludovic Orban rămâne oficial fără funcția de președinte al Camerei Deputaților
Plenul Camerei Deputaţilor va lua luni, 18 octombrie, act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de vacantarea funcţiei. Biroul Permanent va stabili...
Sursa: Ziare.com