Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stare de alerta in PDL: patimile, zbuciumul si spiritul partidului (Opinii)

Sambata, 31 Martie 2012, ora 23:09
3233 citiri
Stare de alerta in PDL: patimile, zbuciumul si spiritul partidului (Opinii)
Foto: jurnalul.ro

PDL pare un organism care se zbate crancen, incercand disperat sa prinda colacul de salvare. Numai ca, pana la colac, este ceva distanta, iar zbaterile sunt mai mult pe loc si extrem de haotice. Pe de o parte, membrii de frunte ai partidului braveaza atunci cand vine vorba de sansele electorale, iar de cealalta parte, tabara nemultumitilor, asa-numiti "tradatori", devine din ce in ce mai vocala si nu conteneste in a adresa critici dintre cele mai dure la adresa partidului.

Recenta plecare a lui Sorin Frunzaverde din partid i-a dat din nou ocazia lui Emil Boc sa peroreze pe o tema data. E drept, nu cred ca se astepta cineva ca presedintele PDL sa iasa in fata presei si sa recunoasca deschis ca partidul sau are probleme serioase, dupa ce cu cateva ore inainte portocalii ramasesera si fara primarul de Slatina, Darius Valcov, iar un alt vicepresedinte, Mihaela Popa, a tunat si fulgerat cand a auzit numele lui Emil Boc, intr-un interviu pentru Q Magazine.

Domnul Boc a iesit la rampa cu acelasi stil autist, emfatic, abordand un limbaj demult automatizat in laboratoarele vreunui Palat. Cum sa spuna Emil Boc ca PDL are probleme, cand el n-a fost in stare niciodata sa recunoasca ca Romania este dusa intr-o directie gresita de actul de guvernare exercitat de dansul si ai lui.

Mai mult decat ca agentiile de rating ne plaseaza in categoria "Junk", iar investitiile straine sunt de cinci ori mai mici decat in 2008, conform unei analize realizate de Business 24, ce-ar mai fi de spus, pentru a ne da seama ca guvernarea Boc a fost dezastruoasa?

Emil Boc ne-a spus incontinuu ca "a luat masurile corecte" si a "reusit stabilizarea tarii". El a vazut reforma in tot ceea ce a facut, chiar si in taierile de salarii cu pixul, exact cum acum, in PDL, vede un partid unit, capabil sa castige alegerile din toamna.

Ma mir cum, dupa modelul Flutur, nu le-a inmanat funia si sapunul adversarilor, sa se spanzure de ciuda. Asta faceau pedelistii cand tara se zbatea in criza, si uite unde au ajuns. Boc vorbeste despre Frunzaverde, numindu-l "tradator", deducand, noi, ca nu-i prea plac tradatorii. Uita, insa, sa aminteasca ca, actualmente, PDL guverneaza alaturi de cateva zeci de "tradatori" stransi in asa-numitul UNPR.

Adriean Videanu, alt membru de frunte al PDL, face o remarca pe cat de amuzanta, pe atat de surprinzatoare: partidul sau va obtine cel putin 30% din voturile electoratului la alegerile parlamentare, intr-un anumit context. Videanu face aceste afirmatii exact in ziua in care un sondaj CSCI plasa PDL sub PPDD-ul lui Dan Diaconescu. Cum o fi ajuns Videanu de la 13% la 30%, probabil ca doar Sebastian Lazaroiu ne poate explica.

In plus, PDL mai poate primi o lovitura zdravana. Neconstitutionalitatea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare a dat peste cap o serie de planuri marete ale portocaliilor. Daca Localele nu ar fi avut loc in iunie, ci odata cu Parlamentarele, in toamna, PDL nu ar fi riscat ca, pana in noiembrie, sa fie lovit de un deficit de imagine dezastruos impregnat de un eventual esec de rasunet in vara. Dupa cum stau lucrurile in partidul lui Emil Boc si, conform cifrelor din sondaje, PDL risca ca, pana la Parlamentare, sa scada chiar sub cele 13% pe care le are acum.

Trendul pentru PDL este oricum descendent, daca ne uitam cum, cu cateva luni in urma, portocalii stateau in jurul a 20% din intentia de vot, iar conducerea clama ca partidul va creste spectaculos, dupa ce oamenii vor constientiza ca masurile luate au fost cele corecte. Previzibilele rezultate slabe la Locale vor crea, cu siguranta, tensiuni fara precedent in PDL si nu putini vor fi cei care vor incerca sa-si salveze cariera politica migrand masiv catre alte zari mai luminoase.

Emil Boc vorbeste si depre faptul ca "un pedelist adevarat nu tradeaza niciodata spiritul PDL". Care spirit domnule Boc, ca e tradat chiar de dumneavostra, din interior! Ala, pe care incercati sa-l mascati prin incheierea de aliante locale preelectorale fantoma, gen "Alianta pentru...(Ialomita, Buzau, Bacau...etc)". Ala, pe care incercati sa-l ascundeti prin uniuni de conjunctura faurite cu partide minuscule gen Partida Romilor, PNTCD, UNPR sau PER? Acel spirit, pe care il ascundeti de romani in spatele unor nume de moment, doar pentru ca ati observat ca sigla si culorile PDL nu mai au cautare la electori?

Chiar in aceste zile, PDL a incheiat un protocol prin care va lua fiinta Alianta Pentru Noul Bucuresti(APNB), fiind incluse aici, UNPR, PNTCD, PER, UNPR si PNTCD. Nici de asta nu mai e sigur ca se va fauri, dupa plecare lui Piedone din UNPR. In afara de PDL, toate celelalte partide sunt formatiuni anemice, care, impreuna, nu pot strange nici macar 2% din intentia de vot a romanilor.

Acestea nu sunt in stare nici sa treaca strada, daramite sa castige alegeri. Ma intreb iarasi: care PNTCD, aripa Pavelescu sau aripa Ciorbea? In sondaje, acest partid apare cu 1% si, logic ar fi ca cele doua factiuni sa-si imparta 0,5 cu 0,5. Ce-a ajuns principalul partid de guvernamant! Sa faca alianta cu un partid rupt in doua, in care taberele se bat pe 1% din intentia de vot.

Asta arata ca PDL nu face decat sa fuga de numele sau, de sigla si de culorile sale, de spiritul sau, pana la urma, pe care Emil Boc il invoca ca pe ceva sfant. Vorbeste de spritul PDL, iar marele sau partid se ascunde sub aripa unor formatiuni liliputane, intrate demult in moarte clinica. Sau poate ca domnul Boc vorbeste despre acel spirit care i-a manat si calauzit in lupta pe Sorin Apostu, Sergiu Bian, Antonie Solomon, Nelu Botis, Ioan Oltean sau Mihail Boldea!?

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Sorin Frunzaverde, #Mihail Boldea, #PDL Frunzaverde, #Boc Frunzaverde, #alegeri locale PDL, #alegeri PDL , #PDL