Frunzaverde, despre referendum: Nu este un esec al USL

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 12:46
3931 citiri
Frunzaverde, despre referendum: Nu este un esec al USL
Foto: Antena 3

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde nu considera ca referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu a reprezentat un esec pentru USL, explicand ca eroarea social-liberalilor a fost ca au acceptat pragul de prezenta la vot.

"Nu este un esec atunci cand, pentru prima data in carierea lui, Basescu pierde un asemenea scrutin cu 87 la suta. De ce e un esec? S-a intors la Cotroceni pe un soi de lipsa de democratie autentica in Romania. Nu e vorba de un esec al USL", a explicat liderul PNL, joi, inainte de reuniunea conducerii liberale.

Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Frunzaverde a precizat ca eroarea USL a fost ca a acceptat pragul de prezenta la vot si ca nu trebuie sanctionat nimeni, ci Uniunea trebuie sa se pregateasca pentru alegerile parlamentare.

"A fost o eroare ca am acceptat acel prag. Nu am stiu ca ne confruntam cu alt timp de democratie, altfel abordat. Nu cred ca trebuie sanctionat nimeni, trebuie sa ne pregatim serios pentru alegerile parlamentare, care vor fi mult mai grele decat ne asteptam, decat o arata azi sondajele, care plaseaza USL 60 la suta. Un plus de mobilizare in planul managementului politic este necesara in acest moment", a spus fostul democrat-liberal, care crede ca sistemul de vot de la parlamentare ajuta foarte mult partidele cotate la nivelul din prezent al PDL.

Crin Antonescu: Referendumul nu a fost un esec, vointa electoratului - calcata in picioare

Acesta mai spus ca pragul impus si "din nefericire acceptat de USL" a contravenit practicilor europene si ca acest lucru nu se intampla nicaieri in Europa, cu exceptia acelor democratii care impun votul prin lege.

"Prezenta la vot slaba nu este dictata de lipsa de competenta a conducatorilor locali, este data de specificul acelor zone", a punctat Frunzaverde, care a sustinut ca este nevoie de o alta legislatie in domeniul electoral.

Nu in ultimul rand, vorbind despre audierea secretarului general al PSD Liviu Dragnea la sediul DNA, Sorin Frunzaverde a afirmat ca nu crede ca acesta este vinovat, in scandalul privind voturile din referendum.

Conducerea PNL analizeaza joi rezultatele referendumului

Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv ale Partidului National Liberal se reunesc, joi, pentru a discuta pe marginea rezultatelor la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

PNL precizeaza ca Biroul Politic Central al PNL se va reuni de la ora 11,00, la sala de sedinte a grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor, urmand ca apoi sa aiba loc sedintele Consiliului National Executiv si Delegatiei Permanente, de la ora 12:00, respectiv ora 13:00.

#Sorin Frunzaverde rezultat referendum, #esec referendum USL, #Frunzaverde referendum demitere Basescu, #Sorin Frunzaverde alegeri parlamentare USL , #PNL
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Bate vantul frunza-n dungă si cosmarul (Băse) te manancă!Hă, hă, hă!
Poza ORD
ORD
rank 5