Frunzaverde, interceptat in timp ce le spunea subalternilor sa-i convinga pe edili sa il voteze pe Iohannis (Video)

Sambata, 16 Mai 2015, ora 13:59
5160 citiri
Frunzaverde, interceptat in timp ce le spunea subalternilor sa-i convinga pe edili sa il voteze pe Iohannis (Video)
Foto: Facebook/Sorin Frunzaverde

Sorin Frunzaverde a fost interceptat de procurori in timp ce le spunea subalternilor sa-i convinga pe edilii din judet sa il voteze pe Klaus Iohannis, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, precizandu-le ca sunt in relatii bune cu orice Guvern, insa ei decid alocarile bugetare in 2015.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Funzaverde, a fost interceptat de anchetatori in timp de ii spunea lui Ionesie Ghiorghioni, vicepresedintele CJ Caras-Severin, si lui Laurentiu Darian Ciobanu, secretarul judetulu, ca trebuie sa-si "imparta primarii" si sa-i determine pe edilii din judet sa-l sustina pe Klaus Iohannis, candidatul PNL, in alagerile prezidentiale.

Sorin Frunzaverde, urmarit penal si pus sub control judiciar

"Sorin Frunzaverde: Va impartiti primarii care au plecat de la noi. Aici intra si fostii primari PDL si PNL, care au candidat sub PSD. Da? Si maine si poimaine nu va vad la Consiliu Judetean, ma ocup eu de deseuri maine, voi pe teren. Vi-i impartiti de comun acord. Da? La Sasca, acolo il trimit pe Secasan, da, ca acolo are.... (neinteligibil)... Deci ideea este urmatoarea:... (neinteligibil)... suntem in relatii bune cu orice Guvern vine, dar noi dam banii pe 2015, 2016. Discutiile au loc intre voi intre patru ochi. Fiecare cu primaru... (neinteligibil)...: vin din partea domnului presedinte cu rugamintea de a vota Iohannis. Vom tine cont la impartirea banilor in 2015,... (neinteligibil)... Da? Intre patru ochi! Voi cu primaru, da? Tu de maine... tu belesti pu... prin Consiliu Judetean...

De ce a fost pus Frunzaverde sub control judiciar de DNA

Interlocutor:... (neinteligibil)...

Sorin Frunzaverde: Da. Maine si poimaine esti pe teren si te intalnesti cu fiecare secretar, afara de cei de la Primariile PNL. Deci acolo unde avem primari nu te duci la secretari. Cu fiecare... Da? Intre patru ochi! Pe Dorin (?) sa-l scoti din birou, da? Ce probleme sunt... hai... (neinteligibil)... ce probleme sunt si atuncia: domnu presedinte va roaga sa incercati sa-l ajutati, importanta e si pozitia domniei sale, ca... (neinteligibil)... al judetului si sa determinati oamenii sa voteze Iohannis. Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel national. Da? La toti secretarii, mai putin la cei care sunt... care sunt...a...din Primariile unde exista... (neinteligibil)... Da?

(...)

Sorin Frunzaverde: PSD-ul nu mai are... (neinteligibil)... in bani, ca nu mai are de unde. Au cheltuit tot in anu asta. Pe bugetele din... si 2015 si 2016. Ponta s-a vazut a... cu sacii in caruta, nu mai vad un ban de anu viitor. Sa nu creada ca Mocioalca va aduce vreun ban, nu va aduce nimic! I-au luat pe astia, foarte bine! Dar anunta-i (?) ca-i (?) bugetarea noastra 2015, 2016 si-i rugam acuma sa ne ajute si ei. Da?", conform interceptarilor procurorilor anticoruptie.

Frunzaverde spune ca perchezitiile la el acasa vizeaza alegerile castigate de Iohannis

Potrivit sursei citate, in aceste discutii Funzaverde face referire la toti primarii care au fost la un moment in Partidul National Liberal si care au plecat din formatiunea politica.

"Sorin Frunzaverde: Da? Deci... Cum o sa vorbiti cu ei, da... Luati-i intre patru ochi. Da?... (neinteligibil)...

(posibil) Ionesie Ghiorghioni:... (neinteligibil)... si independentii astia... (neinteligibil)...

Sorin Frunzaverde: Toti! Pai ca sa... (neinteligibil)... toti au... (neinteligibil)...

(...)

Sorin Frunzaverde: Deci... (neinteligibil)... ei... ei sunt importanti, tre sa le explicati clar: mai vin doua bugete... (neinteligibil)... vom tine cont, ei is tot ai nostri. Domnu presedinte a inteles.... (neinteligibil)... n-a inteles, da in fine... Domn presedinte a inteles, da, dar acuma e timpu sa dovediti ca ramanem impreuna. Vine 2016, PSD-ul va fi in cadere, pentru ca nu poate sa... (neinteligibil)... Ponta... (neinteligibil) ", potrivit sursei citate.

Astfel, asa cum rezulta din discutiile interceptate de anchetatori, Frunzaverde, folosindu-se de autoritatea sa in cadrul partidului, precum si cea de presedinte al Consiliului Judetean, cere celor cu care discuta si in special lui Ionesie Ghiorghioni sa poarte discutii in particular cu primarii localitatilor de pe raza judetului, care fac parte din alte partide, in vederea determinarii electoratului sa voteze cu Klaus Iohannis. Motivul invocat de Frunzaverde este acela ca la acordarea bugetelor pe anii 2015 si 2016 "se va tine cont de procentele obtinute in urma scrutinului".

"Se subintelege faptul ca Frunzaverde Sorin urmareste prin aceasta modalitate si consolidarea pozitiei sale in ierarhia partidului, dar si in plan administrativ", noteaza procurorii in ordonanta de inceperea urmaririi penale pe numele sefului CJ Caras-Severin.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand din 15 mai pana in 13 iulie, fata de inculpatul Sorin Frunzaverde, potrivit unui comunicat de presa al DNA.

Anchetatorii sustin ca Frunzaverde l-a determinat pe vicepresedinte al Consiliului Judetean, Ionesie Gheorghioni, sa ii santajeze pe primarii care au parasit PNL, amenintandu-i ca, daca nu vor il vor sustine pe candidatul Partidului National Liberal, in turul doi al alegerilor prezidentiale, nu vor primi alocari bugetare de la Consiliul Judetean in anii 2015-2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Frunzaverde urmarit penal, #Sorin Frunzaverde Klaus Iohannis, #Sorin Frunzaverde interceptari , #PNL
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Ar putea fi o explicatie cum de a obtinut Werner +10% plecand