Frunzaverde: PDL, o guvernare aroganta. Romania sa devina republica parlamentara

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 22:42
3565 citiri
Frunzaverde: PDL, o guvernare aroganta. Romania sa devina republica parlamentara
Foto: B1 TV

Sorin Frunzaverde, proaspat vicepresedinte al PNL, considera ca guvernarea PDL a fost si este una aroganta, pentru ca a blocat total dialogul politic si cu partenerii sociali.

"Nu vreau sa arunc cu noroi cu orice pret in fostii mei colegi", a spus Frunzaverde, sambata seara, la B1 TV, insa a explicat de ce crede ca actuala guvernare sufera de aroganta si "a radicalizat viata politica din Romania": nu are niciun contact cu celelalte partide si cu sindicatele, ceea ce se vede in rezolutiile adoptate de PSD, PNL si PC - de necolaborare sub nicio forma cu PDL.

Din acest motiv, scrisoarea presedintelui Traian Basescu - gestul si incercarea sa de colaborare sunt anulate pentru ca puntile au fost demult arse.

Cat despre viata sa in PDL, din mai 2011 cand a devenit prim-vicepresedinte, Frunzaverde spune ca a ocupat o functie decorativa si, din pacate, i-a luat un an sa isi dea seama de asta, pentru ca la congres chiar a crezut ca democratia poate reinvia in fostul sau partid.

Dar deciziile se luau pana la urma in alta parte. "Ridicam, nu numai eu, si alti colegi ai mei, multe probleme in interiorul BPN. Si nu se intampla nimic. Nu primeam niciun raspuns, iar lucrurile mergeau la fel mai departe (...) Discutiile din BPN erau sterile. Deciziile se luau intr-un cerc restrans, in care intrau doar cativa membri ai conducerii partidului", a declarat vicepresedintele PNL.

Mai mult, Frunzaverde sustine ca exista "o nemulturmire in PDL fata de actul de guvernare si modul cum sunt gestionate problemele partidului", de aceea vicele liberal considera ca in acest moment "consolidarea dreptei nu se poate face decat in PNL".

Romania trebuie sa fie o republica parlamentara

Cat despre discutiile legate de modificarea Constitutiei, Frunzaverde spune ca nu este momentul pentru asa ceva, actualul Parlament nu mai are nici timp si nici posibilitatea politica de a revizui legea fundamentala pana la alegerile din toamna.

Daca ar fi sa aleaga ce se va schimba in Constitutie, vicepresedintele PNL ar decide ca Romania sa devina republica parlamentara, unde presedintele este ales de Parlament si are prerogative reduse, iar premierul este figura centrala a statului, care detine fraiele puterii.

In plus, Frunzaverde si-ar dori o singura camera a Parlamentului, cu un numar mai mic de alesi, pentru ca, daca mai multe persoane si-ar exprima optiunea pentru ca un om sa ajunga in Legislativ, atunci personajul respectiv va simti responsabilitatea functiei mai degraba decat acum.

Cat despre organizarea teritorial-administrativa, "se creeaza regiuni care preiau din atributiile ministerelor. Asta inseamna si descentralizare si regionalizare", a adaugat Frunzaverde, care a subliniat ca vorbeste in nume propriu, nu al USL.

Ales vicepresedinte PNL

Liberalii prezenti, sambata dimineata, la Congresul partidului au votat ca Sorin Frunzaverde sa devina al 16-lea vicepresedinte al PNL.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a propus, de la tribuna, ca statutul partidului sa se modifice, astfel incat numarul de functii de vicepresedinte sa creasca. Doi membri PNL s-au abtinut de la vot.

Propunerea ca Sorin Frunzaverde sa devina cel de-al 16-lea vicepresedinte al partidului a fost votata de majoritatea participantilor la congres. Totusi, patru membri liberali au votat impotriva propunerii, iar noua penelisti s-au abtinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Frunzaverde PDL guvernare aroganta, #Frunzaverde republica parlamentara , #PNL