Ziare.com
Home > Personalitati > Sorin Gaman
Sorin Gaman
Zacamantul de cupru de la Rosia Poieni, estimat la 13-14 miliarde euro

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 20:20

Zacamantul de cupru de la Rosia Poieni, estimat la 13-14 miliarde euro

Sorin Gaman / stiri Sorin Gaman

Valoarea zacamantului de cupru de la Rosia Poieni este estimata, teoretic, la 13-14 miliarde de euro, iar cantitatea la un miliard de tone de minereu, a declarat, joi, directorul Directiei Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Sorin Gaman. "Valoarea zacamantului de la Rosia Poieni este estimata, teoretic, la 13-14 miliarde de euro. Din aceasta valoare trebuie scazute cheltuielile de extractie si de procesare. Este simplist sa spui ca profitul companiei este egal cu valoarea teoretica a zacamantului. Cheltuielile nu le poate anticipa nimeni in afara de companie, iar profitul este imposibil de estimat", a afirmat Sorin Gaman. Oficialul MECMA a precizat ca zacamantul de cupru este estimat la un miliard de tone de minereu. "In 2011, Cupru Min a extras doua milioane de tone de minereu, din care s-au obtinut 6.300 de tone de metal, adica 0,3%", a mentionat Gaman. De ...

25 comentarii

Te invitam sa fii primul care furnizeaza informatii pentru pagina personala de pe Ziare.com pentru Sorin Gaman, scriindu-ne la adresa redactia@ziare.com.

Va multumim pentru colaborare si asteptam sugestiile si observatiile dvs.

Sorin Gaman
Sorin Gaman
Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Sorin Gaman, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor