Ce planuri are Sorin Grindeanu pentru ANCOM: O noua organigrama si actiuni de PR

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 11:20
3236 citiri
Ce planuri are Sorin Grindeanu pentru ANCOM: O noua organigrama si actiuni de PR

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va avea o noua organigrama, in care partea de control va fi mai bine reprezentanta, a declarat noul presedinte al ANCOM, Sorin Grindeanu.

El spune, intr-un interviu pentru News.ro, ca romanii de multe ori nu stiu ca se pot adresa autoritatii daca au probleme pe parte de telefonie fixa sau mobila ori cu serviciile postale, astfel ca vrea ca ANCOM sa devina mai cunoscuta in randul populatiei.

"Angajatii, impreuna cu conducerea lucreaza la o noua organigrama care sa fie in acord cu necesitatile acestei institutii. Aici as puncta faptul ca imi doresc ca partea de control, care e extrem de importanta la ANCOM, sa fie mai bine reprezentata in noua organigrama. De asemenea, imi doresc ca in teritoriu directiile regionale si oficiile judetene sa fie mai bine reprezentate", a declarat pentru News.ro presedintele autoritatii.

In prezent, ANCOM are sub 650 de angajati in toata tara.

"Institutia se autofinanteaza, adica nu vorbim de bani de la bugetul de stat. In functie de discutiile care vor avea loc si cu sindicatele si cu directiile regionale, in functie de necesitatile pe care le vor transmite, vom calibra aceasta noua organigrama. Nu vreau sa facem neaparat pe repede inainte, ci daca e facuta, sa fie una care sa raspunda necesitatii", a adaugat el.

Grindeanu a vorbit si de faptul ca ANCOM, in toti acesti ani, si-a pastrat un profil discret, astfel ca autoritatea nu a fost foarte cunoscuta in randul populatiei.

"Lumea nu stie foarte multe despre ANCOM, ceea ce e vina noastra, nu e vina altcuiva. Si nu stie nimeni atributiunile sau ajutorul pe care ANCOM poate sa il dea din acest punct de vedere. Am vazut o statistica zilele trecute, prezentata de colegii mei, ca de la inceputul anului au fost undeva in jur de 3.000 de plangeri catre ANCOM, incluzand si serviciile postale. Mie mi se pare un numar foarte, foarte mic. Asta arata ca lumea nu stie foarte multe lucruri despre ANCOM si nu stie ca poate sa se adreseze si ANCOM-ului pentru rezolvarea diverselor probleme care le apar, fie ca vorbim de servicii postale, fie ca vorbim de telefonie fixa sau mobila", a subliniat Grindeanu.

Pe partea de telefonie mobila, in Romania sunt in acest moment 22,5 milioane de utilizatori de cartele sau de abonamente, adica in jur de 113% numarul de utilizatori fata de populatia Romaniei.

"Daca luam numarul de plangeri, e un procent extrem de mic, acele 3.000, care se refera si la serviciile postale, nu doar la telefonie mobila", afirma presedintele ANCOM.

Citeste si Prima masura luata de Grindeanu dupa ce a fost pus sef la ANCOM: Am decis incetarea tuturor detasarilor din Autoritate

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...
Comentarii