Prima masura luata de Grindeanu dupa ce a fost pus sef la ANCOM: Am decis incetarea tuturor detasarilor din Autoritate

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 08:46
12105 citiri
Prima masura luata de Grindeanu dupa ce a fost pus sef la ANCOM: Am decis incetarea tuturor detasarilor din Autoritate
Foto: Hepta.ro

La numai o zi dupa ce a fost numit in functia de presedinte ANCOM, Sorin Grindeanu a decis incetarea tuturor detasarilor din Autoritate, persoanele care ocupau posturile provenind din "diverse societati comerciale".

"Am incetat toate detasarile, 24 la numar. Astazi am dat o decizie in acest sens", a spus Grindeanu miercuri pentru Mediafax.

Fostul sef al ANCOM, Adrian Dita, a adus in cadrul institutiei din momentul preluarii functiei peste 25 de persoane - toate fiind angajate prin detasare de la alte companii si niciuna prin castigarea unui concurs, potrivit datelor obtinute de Ziarul Financiar de la surse apropiate arbitrului telecom.

Adrian Dita si-a dat demisia la finalul lunii octombrie, dupa ce mai multi membri din Comisia pentru tehnologia informatiilor si comunicatii din Camera Deputatilor i-au cerut in repetate randuri sa renunte la fuctie.

Acestia l-au acuzat ca "a destructurat ANCOM si ca a dat afara mai multi profesioinisti", declara, la acel moment, pentru Mediafax, Catalin Drula, presedintele acestei comisii parlamentare.

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a fost numit marti presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), pentru perioada ramasa din mandatul de 6 ani inceput in 11 mai 2017, prin votul plenului reunit al Parlamentului.

Din cei 387 de parlamentari prezenti, 270 au votat "pentru" si 117 "impotriva". Votul a fost secret, pe buletine.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi "pentru", 7 voturi "impotriva" (PNL si USR) si o abtinere (PMP), de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua functia de presedinte al ANCOM.

Fostul prim-ministru a fost propus de catre premierul Mihai Tudose, dupa ce Adrian Dita si-a inaintat demisia din functie.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuand ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Inainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Administratia Prezidentiala a criticat schimbarea modalitatii de numire a conducerii ANCOM, pe care a vazut-o ca pe o amputare a atributiilor presedintelui Romaniei, calificand aceasta procedura drept una netransparenta, care transmite un semnal ingrijorator.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce șanse are România să adere deplin la Schengen până la finalul lui 2024. Anunțul făcut de ministrul austriac de Interne sub presiunea alegerilor
Ce șanse are România să adere deplin la Schengen până la finalul lui 2024. Anunțul făcut de ministrul austriac de Interne sub presiunea alegerilor
Austria se opune în continuare aderării depline a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, adică inclusiv cu frontierele terestre, relatează agenția austriacă de presă APA, citată de...
Alegeri prezidențiale în luna septembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat
Alegeri prezidențiale în luna septembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat
Senatul a votat luni, 26 februarie, proiectul de lege care ar permite organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, în condițiile în care în prezent scrutinul are loc în luna...
#Sorin Grindeanu ANCOM , #ANCOM
Comentarii