Care sunt cele trei nume luate în calcul de PSD pentru alegerile prezidențiale

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 22:06
6472 citiri
Care sunt cele trei nume luate în calcul de PSD pentru alegerile prezidențiale
Sorin Grindeanu a dezvăluit variantele luate în calcul de PSD FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a dezvăluit într-o intervenție la Antena 3 ce nume sunt luat în calcul de social-democrați pentru o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din partea partidului.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că social-democrații au hotărât ca Marcel Ciolacu să preia rolul de premier la rotativa de anul viitor.

„Există o singură decizie și a fost luată în toamna anului trecut, în unanimitate, Marcel Ciolacu să fie premier, și așa va fi... Ce este sigur că în mai, anul viitor, va exista această rotație la nivel de premier. Asta e sigură, se va întâmpla în mai anul viitor”, a relatat Grindeanu.

În ce privește candidatura la alegerile prezidențiale, prim-vicepreședintele PSD a afirmat că nu este interesat. În schimb, acesta a dezvăluit mai multe nume care sunt luate în calcul.

„Exclus (dacă va candida la prezidențiale n.r.), la prezidențiale sunt alți colegi mai potriviți... președintele partidului, îl avem pe domnul Rafila, o avem pe doamna Firea... Nu știu dacă Geoană își va dori, poate să fie un candidat redutabil care să câștige alegerile”, a explicat Sorin Grindeanu.

Despre varianta Mircea Geoană a vorbit și Marcel Ciolacu în urmă cu trei săptămâni, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Chestionat dacă secretarul general al NATO și fost membru PSD Mircea Geoană ar reprezenta o variantă de candidat pentru prezidențiale, Ciolacu a confirmat, adăugând că partidul ar trebui mai întâi să-și modifice statutul astfel încât să permită persoanelor din afara sa să poată candida.

„Este posibil să facem această modificare și atunci, dacă domnul Geoană dorește, trebuie să intre în competiția din interiorul partidului. (...) Decât să avem foști președinți de partid care să-și facă partide și partidulețe, mai bine te desfășori în interior. O opțiune este oricine. Eu nu exclud pe nimeni. Așa e corect. Un președinte de partid trebuie să învețe din ceea ce nu a funcționat în perioada celorlalți președinți. Faptul că am pierdut alegerile prezidențiale de patru ori înseamnă că ceva nu a funcționat. Îmi pare rău că ducem tot timpul discuția la persoană și nu la un principiu pe care, cu curaj, eu l-am schimbat”, a mai relatat Ciolacu.

Mircea Geoană a mai candidat la alegerile prezidențiale în 2009, din partea PSD, însă a pierdut cursa din turul doi, la o diferență mică, de Traian Băsescu.

Conform unui sondaj comandat de PSD la începutul lunii aprilie, Mircea Geoană se află în topul încrederii românilor, la egalitate cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cu 34%.

Eveniment Quarterly Report

Pas important pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13. CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectare și execuție
Pas important pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13. CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectare și execuție
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a 13,...
Concluzia unui lider PNL despre asocierea cu PSD: Am pierdut procente, dar a meritat
Concluzia unui lider PNL despre asocierea cu PSD: Am pierdut procente, dar a meritat
Ministrul PNL al Justiției Alina Gorghiu a declarat că partidul din care face parte a pierdut procente electorale din cauza asocierii cu PSD, însă susține că „a meritat” deoarece era...
#Sorin Grindeanu, #alegeri prezidentiale, #alegeri 2024, #PSD, #candidat prezidentiale PSD , #stiri PSD