Grindeanu a facut bine ca nu a demisionat - sondaj Ziare.com

Marti, 20 Iunie 2017, ora 10:41
15294 citiri
Grindeanu a facut bine ca nu a demisionat - sondaj Ziare.com

Premierul Sorin Grindeanu nu ar trebui sa-si dea demisia din functie, asa cum a cerut presedintele PSD, Liviu Dragnea, in urma evaluarii programului de guvernare.

Asta reiese dintr-un sondaj online realizat de Ziare.com, in cadrul caruia o majoritate covarsitoare - 82,84% dintre respondenti - a votat "nu" la intrebarea "Ar trebui sa-si dea demisia Sorin Grindeanu?".

10,02% dintre cei care au raspuns sondajului spun ca premierul ar trebui sa-si dea demisia, in timp ce 7,14% au sustinut ca nu sunt interesati de subiect.

Cititorii Ziare.com au putut vota in perioada 14-20 iunie, iar la sondaj si-au exprimat optiunea 5.390 de persoane.

Cum s-a ajuns ca PSD sa-si dea jos propriul Guvern

Amintim ca discutiile despre o demisie a premierului au inceput miercurea trecuta. La fix o saptamana distanta, maine, vom avea un vot pe motiunea de cenzura initiata de PSD contra propriului guvern.

Miercuri dimineata, premierul le spunea jurnalistilor ca nu isi da demisia si nici nu i-a fost ceruta direct.

Dupa-amiaza, Liviu Dragnea a confirmat acest lucru, insa a adaugat ca "nu trebuie sa guvernam pe ascuns".

Seara, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca partidul sa ii retrage sprijinul lui Grindeanu si ca "suntem intr-o situatie premergatoare demisiei premierului". Tot atunci, au aparut informatii ca Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Grindeanu sefia ASF sau pe cea a Curtii de Conturi in schimbul demisiei.

De asemenea, Dragnea a spus in aceeasi seara ca a luat act de demisia premierului, insa Grindeanu a anuntat intr-o declaratie ulterioara ca nu pleaca din fruntea Guvernului si a confirmat propunerile pe care i le-a facut Dragnea in schimbul demisiei.

Joi, Grindeanu chiar a fost felicitat de premierul Landului Saxonia pentru ca nu a demisionat, iar seara a spus ca va demisiona din functia de premier dupa ce demisioneaza si Dragnea.

F.N.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...