Grindeanu spera ca Dragnea sa nu aiba agende ascunse si cu viitorul premier: In PSD nu s-a depasit frica! (Video)

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 16:54
1943 citiri
Grindeanu spera ca Dragnea sa nu aiba agende ascunse si cu viitorul premier: In PSD nu s-a depasit frica! (Video)

Premierul Sorin Grindeanu, demis, miercuri prin motiune de cenzura, a declarat ca si-ar dori ca viitorul premier sa fie dat tot de PSD si ca activitatea lui sa nu fie marcata de vreo "agenda ascunsa", asa cum i s-a intamplat lui. El l-a sfatuit pe succesorul sau sa nu aiba incredere in Dragnea.

Intr-o conferinta de presa tinuta miercuri la Palatul Victoria, dupa ce motiunea de cenzura a trecut cu 241 de voturi, Sorin Grindeanu a anuntat ca isi va face datoria "pana la capat", adica pana cand va exista un nou "guvern functional" aprobat de Parlament.

"Sper ca votul de azi din Parlament sa nu fie o mare greseala, iar PSD sa numeasca viitorul premier (...) PSD nu inseamna nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie sa ramana unit. Voi ramane in PSD, care nu trebuia sa treaca printr-o asemenea incercare - sa isi dea jos propriul guvern pentru ca asa vrea un singur om (Liviu Dragnea, n.red.) Sper din tot sufletul ca in 6 luni sa nu ajungem intr-o situatie similara", a declarat Sorin Grindeanu, care nu a rezistat la Palatul Victoria nici macar jumatate de an.

Sorin Grindeanu s-a aratat convins ca in PSD "nu s-a depasit momentul fricii", despre care a vorbit si la Timisoara, si azi in Parlament.

Totodata, el a subliniat inca o data ca nu a stiut ca guvernul sau este unul provizoriu, asa cum par sa fi stiut unii dintre colegii sai.

"Eu am facut ceea ce am crezut si cred in continuare ca e bine: am ales calea cea mai grea, sa nu accept functii, compromisuri, sa nu fac intelegeri mai mult sau mai putin oculte, sa nu ma rog de nimeni, sa nu negociez cu nimeni, ci sa fiu corect, transparent si sa imi fac datoria pana la capat intr-un mod onest (...)

Mi-as dori de la relatia lui Liviu Dragnea cu premierul 'to be elected' sa nu existe agende ascunse si scopuri ascunse. Pentru ca eu am avut aceasta senzatie in ultima luna, cand mi s-a si spus: 'Tu chiar nu stiai ca e un guvern de sacrificiu?!' Nu!", a dezvaluit Grindeanu, spunand ca situatia nu se va imbunatati atat timp cat "Liviu Dragnea nu va intelege ca prim ministrul este al Romaniei, nu al PSD".

Rugat sa spuna care ar fi agenda ascunsa a lui Liviu Dragnea, Grindeanu a dat un exemplu.

"O agenda ascunsa ar putea fi cea legata de faptul ca si urmatorul prim-ministru sa stea tot 5 luni, pana cand scoatem o evaluare care n-are legatura cu realitatea, organizam chestiuni la fel ca si pana acum si dam jos propriul guvern. Ar putea fi o agenda ascunsa", a explicat el.

Intrebat de un jurnalist ce sfat ii da viitorului premier, Grindeanu a raspuns: "Sa nu creada in prietenia cu Liviu Dragnea".

Citeste si:
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Deputatul PSD Mihai Fifor a anunțat vineri, 22 octombrie, că, în acest moment, nu există o decizie la nivelul partidului privind susținerea Guvernului Ciucă. Acesta a anunțat că social...
Val de ironii după ce Iohannis a anunțat că vrea ”soluții pentru creșterea prețurilor la energie”: „Nu au crescut destul? Sau ești din cartea România educată?”
Val de ironii după ce Iohannis a anunțat că vrea ”soluții pentru creșterea prețurilor la energie”: „Nu au crescut destul? Sau ești din cartea România educată?”
Klaus Iohannis, președintele României, a scris pe Facebook vineri, 22 octombrie, că a cerut Consiliului European de la Bruxelles ”soluții europene pentru creșterea prețurilor la energie”....
Sursa: Ziare.com
Comentarii