Dezastru in evaluarea programului de guvernare: Doar 13 la suta promisiuni indeplinite, dar Grindeanu e judecat pentru masuri programate in 2018

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 18:51
6149 citiri
Dezastru in evaluarea programului de guvernare: Doar 13 la suta promisiuni indeplinite, dar Grindeanu e judecat pentru masuri programate in 2018
Foto: Guvernul Romaniei

Raportul privind stadiul realizarii programului de guvernare, pe primul semestru din 2017, prezentat in sedinta de miercuri a PSD de Darius Valcov, este unul dezastruos pentru Guvern.

Doar 13 la suta dintre masuri, adica 50, au fost indeplinite, 27 la suta, adica 107, sunt realizate partial, iar 60 la suta dintre masuri, adica 236, sunt neindeplinite.

De remarcat, insa, ca in raport se trec la "masuri neindeplinite" nu mai putin de 24 de masuri care aveau ca termen anul 2018, chiar si decembrie anul viitor.

Unul dintre domeniile la care guvernarea a fost dezastruoasa este Economia, cu nicio masura indeplinita, doar doua realizate partial si nu mai putin de 17 neindeplinite.

Si la domeniul Politici pentru infrastructura de transport situatia este tot una foarte proasta: nicio masura indeplinita, 6 realizate partial si 5 neindeplinite, in timp ce la Politici de Aparare si Securitate nationala tot zero este trecut la masuri indeplinite, 4 sunt realizate partial, iar 3 neindeplinite. La Interne, de asemenea nu a fost indeplinita nicio misiune, 7 sunt realizate partial si una neindeplinita.

Insa nicaieri nu este ca la Tineret si Sport: Din 20 de masuri incluse in programul de guvernare, toate 20 sunt neindeplinite.

Iata cum sta situatia in trei dintre cele mai importante domenii:

  • Justitie - una indeplinita, 3 realizate partial si 29 neindeplinite;
  • Sanatate - 3 indeplinite, 9 realizate partial si 14 neindeplinite;
  • Educatie - una indeplinita, 8 realizate partial si 19 neindeplinite.

In schimb, cel mai bine pare ca sta domeniul Dezvoltare rurala - 5 masuri indeplinite, 3 partial realizate si 3 neindeplinite.

Si la Politici privind munca si justitia sociala situatia este incurajatoare: 9 masuri indeplinite, 23 realizate partial si 4 neindeplinite.

Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, citeaza din raportul respectiv, aratand ca "PSD ii reproseaza lui Grindeanu ca nu dezvolta relatiile cu Rusia!".

"Bun motiv de inlocuire a premierului... Nu credeam sa o traiesc si pe asta!", mai scrie pe Facebook Tomac.

F.N.

#masuri indeplinite program guvernare PSD, #raport evaluare program guvernare, #masuri neindeplinite PSD , #guvern