Grindeanu: Ce facem daca la referendum romanii spun ca nu vor continuarea luptei anticoruptie?

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 21:18
19674 citiri
Grindeanu: Ce facem daca la referendum romanii spun ca nu vor continuarea luptei anticoruptie?

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminica, la Antena 3, ca nu se impotriveste referendumului demarat de presedintele Klaus Iohannis pe tema gratierii, dar s-a intrebat, ironic, intr-un "scenariu absurd", ce se va intampla daca romanii vor vota impotriva continuarii luptei anticoruptie, asa cum este formulata intrebarea referendumului.

"O sa vedem decizia Parlamentului. Eu pot sa va spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic impotriva in ceea ce se spune in acea intrebare. (...) daca ne dorim continuarea luptei anticoruptie, la modul general. Intrebarea de fapt este urmatoare - sigur, este un scenariu absurd: ce facem daca rezultatul referendumului este 'nu'?", a spus Grindeanu razand.

El a afirmat ca o problema mai serioasa este daca sistemul, in intregul sau, este echilibrat.

"Toata lumea isi doreste (continuarea luptei anticoruptie - n.red.), dar avand parte de ce spuneam, de un sistem absolut perfect, intr-o balanta perfecta, iar eu ca cetatean sa ma simt sigur si aparat in drepturile fundamentale pe care le am in fata acestui sistem si sa am credinta ca nu este mai tare sistemul decat mine, simplu cetatean", a spus premierul.

Sorin Grindeanu a precizat ca acest referendum va avea un cost aproximativ de 20 de milioane de euro.

Premierul s-a aratat deschis si ideii lansate de PSD, privind referendumul pentru modificarea Constitutiei si interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. "Mi se pare o tema buna de referendum, ceea ce a propus PSD", a spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema. Presedintele contesta cele doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale.

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", informeaza Administratia Prezidentiala.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisa presedintilor celor doua Camere, solicitand consultarea Parlamentului cu privire la problema sus mentionata.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: NEWS.RO