Balciul la nivel inalt continua: Dragnea a convocat un nou Comitet Executiv, dupa ce nu i-a iesit executia lui Grindeanu

Joi, 15 Iunie 2017, ora 07:53
14439 citiri
Balciul la nivel inalt continua: Dragnea a convocat un nou Comitet Executiv, dupa ce nu i-a iesit executia lui Grindeanu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dupa deznodamantul incredibil de miercuri noapte, cand Liviu Dragnea a anuntat ca premierul si-a dat demisia, iar Sorin Grindeanu a dezmintit informatia, azi urmeaza sa aiba loc o noua sedinta a conducerii PSD.

Dragnea a spus aseara ca, in cursul zilei de joi, va convoca iarasi CExN pentru a discuta impreuna cu colegii de la ALDE despre noua propunere de prim-ministru pe care i-o vor inainta presedintelui Klaus Iohannis.

"Maine, noi intentionam sa convocam din nou un Comitet Executiv National ca sa discutam si impreuna cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care sa fie inaintata presedintelui Iohannis", a declarat presedintele PSD.

Probabil, insa, ca in sedinta de azi se va discuta in primul rand despre cum va reusi conducerea PSD sa scape de Grindeanu, care a cerut garantia ca presedintele Klaus Iohannis va numi premier tot de la PSD, inainte de a-si da demisia. Iar aceasta varianta ar fi cam greu de realizat, pentru ca seful statului nu are de ce sa organizeze consultari cu partidele si sa desemneze alt sef de Guvern, atat timp cat exista un Executiv in functie.

In plus, Grindeanu a mai zis ca nu va trimite la Cotroceni demisiile ministrilor, asa ca acestea nu pot fi validate, iar pesedistii care si-au dat demisia raman practic in functie.

In sedinta PSD de azi se va discuta si despre posibilitatea initierii unei motiuni de cenzura impotriva propriului Cabinet (lucru probabil unic in istorie), deocamdata sefii partidului au spus pana ieri ca nu iau in calcul aceasta varianta. Dar cu noile evolutii, nu se stie.

Dragnea a mai anuntat aseara ca azi are de gand sa ii trimita lui Klaus Iohannis o instiintare in care sa ii spuna ca PSD+ALDE au retras sprijinul politic Guvernului Grindeanu, insa pana nu isi da demisia premierul sau nu este adoptata o motiune de cenzura, aceasta instiintare nu are nicio valoare legala.

Iata cum s-au desfasurat ostilitatile in lunga sedinta de ieri a PSD, dar si analiza Ioanei Ene Dogioiu referitor la prestatia lui Grindeanu de miercuri noapte: Reinventarea lui Grindeanu. Macel!

Citeste pe larg declaratiile lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu:

Ramai pe Ziare.com pentru a afla imediat ce se intampla cele mai noi informatii despre criza politica fara precedent de la varful tarii

#Grindeanu demisie Dragnea , #Liviu Dragnea
Comentarii