Dragnea, despre Grindeanu: Nu i-am cerut si nu-i voi cere demisia. Nu trebuie sa mai guvernam pe ascuns

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 16:38
4892 citiri
Dragnea, despre Grindeanu: Nu i-am cerut si nu-i voi cere demisia. Nu trebuie sa mai guvernam pe ascuns
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a dezmintit miercuri, inainte de sedinta Comitetului Executiv, ca i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, sustinand si ca nu va face acest lucru la reuniunea conducerii PSD.

"Cine vrea sa-si depuna demisia o depune negru pe alb, nu in alb. (...) Nu i-am cerut si nu ii voi cere sa isi dea demisia (...) Nu suntem certati, nu sunt chestiuni personale, la mijloc e tara", a declarat, printre altele, Liviu Dragnea, asaltat de jurnalisti inainte de sedinta CExN.

In plus, presedintele social-democratilor a tinut sa sublinieze faptul ca Guvernul Grindeanu "nu e guvernul nostru", ci este "Guvernul Romaniei", al carei interes este avut in vedere.

"Nu trebuie sa mai guvernam pe ascuns", a mai spus Dragnea, citat de televiziunile de stiri.

Urmareste LIVE pe Ziare.com principalele momente si declaratii de la sedinta conducerii PSD la care se decide soarta Guvernului Grindeanu.

Intrebat de jurnalisti daca Sorin Grindeanu mai poate fi premier, in conditiile in care 60% din masuri sunt neindeplinite, Liviu Dragnea a eexplicat ca "asta trebuie sa decida tot CExN".

"Din pacate, trebuie sa ne asumam tot (...) Nu e vorba numai de 60% masuri neindeplinte, e si un procent serios de masuri indeplinite partial pe care nu le putem bifa la cele indeplinite. Asta este situatia, mie cel putin nu mi-a fost usor sa iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri", a conchis Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a explicat ca intarzierile aplicarii programului de guverare "trebuie sa fie stiute de toata lumea".

"Suntem intr-o situatie nu foarte confortabila, dar in acelasi timp nici nu putem lasa ca lucrurile sa evolueze exact ca pana acum", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a facut trimitere si la scrisoarea trimisa astazi colegilor de Victor Ponta.

"Sa vedem la ce decizie ajungem, este un CExN, chiar daca unii colegi in niste scrisori deschise spun ca aceasta structura nu este legitima, este structura care a generat acest guvern. Noi avem obligatia de a face aceasta analiza, aici nu ne jucam ca avem noi drepturi si putem sa facem ce vrem", a mai punctat liderul PSD.

Conducerea PSD s-a reunit, miercuri, in sedinta pentru a asista la prezentarea evaluarii facute ministrilor din Cabinetul Grindeanu si pentru a lua decizii cu privire la schimbarea unora dintre ei, poate chiar si a premierului insusi.

Anterior, Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea s-au intalnit separat cu lideri PSD din judete, iar Calin Popescu Tariceanu a convocat o sedinta a conducerii ALDE, soarta guvernului actual urmand sa depinda de deciziile care vor fi luate in cele doua partide aflate la guvernare.

Citeste mai multe:

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Dragnea demisie Grindeanu , #Liviu Dragnea