Dragnea i-ar fi propus lui Grindeanu sefia ASF sau pe cea a Curtii de Conturi in schimbul demisiei

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 22:04
5826 citiri
Dragnea i-ar fi propus lui Grindeanu sefia ASF sau pe cea a Curtii de Conturi in schimbul demisiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi propus lui Sorin Grindeanu sa demisioneze din functia de prim-ministru, urmand sa primeasca in schimb functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, vacanta in momentul de fata.

Sorin Grindeanu a refuzat oferta lui Liviu Dragnea, situatie in care liderul PSD i-a promis postul de presedinte al Curtii de Conturi, dupa ce Nicolae Vacaroiu isi va incheia mandatul sau chiar mentinerea in Guvern ca vicepremier, au declarat pentru News.ro surse participante la sedinta Comitetului Executiv National.

Citeste mai multe detalii despre sedinta cruciala a PSD

Si aceasta propunere a fost refuzata de catre premier. Mai mult, acesta i-a spus lui Dragnea ca va renunta la postul de premier doar daca Liviu Dragnea convoaca un Congres extraordinar al partidului, iar presedintele Iohannis ofera garantii ca viitorul premier va fi desemnat tot din randurile PSD.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, dupa cinci ore si jumatate de dezbateri, sa retraga sprijinul politic al partidului pentru guvernul Grindeanu, cu 68 de voturi favorabile.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim.

Totodata, s-a decis ca cei care refuza sa plece din Guvern sa fie exclusi din partid.

#Sorin Grindeanu demisie, #Sorin Grindeanu ASF, #Sorin Grindeanu Curte Conturi , #Liviu Dragnea