Dragnea si Grindeanu ne iau de tampiti. Ranjetul sfidarii fara margini

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 06 Februarie 2017, ora 13:37
18126 citiri
Dragnea si Grindeanu ne iau de tampiti. Ranjetul sfidarii fara margini

Guvernul continua seria sfidarilor, dovedind faptul ca nu intelege nimic din mesajul strazii, ba dimpotriva, face tot ce ii sta in putinta sa puna la cale noi smecherii. Si exista dovezi in acest sens. Dovezi ca in acest Guvern nu putem avea incredere.

Nu numai ca dinspre Guvernul Grindeanu nu am avut parte de nicio asumare a ticalosiei comise, dar insasi ordonanta de abrogare a OUG 13 este ca un ranjet sfidator in nasul oamenilor.

Pentru ca, intentionat, dupa cum ne-a spus-o chiar ministrul Iordache, prin viu grai si prin comunicat, in OUG 14 au fost introduse neconstitutionalitati.

Ei bine, iata ca v-am intors unde ati vrut, altfel nu se putea, ne transmit ministrul Justitiei si premierul. Nu, nu asta am vrut si da, se putea si altfel. Se putea abroga pur si simplu OUG 13 in ansamblu, intr-un articol fara a introduce expres acolo neconstitutionalitati, iar, daca Guvernul chiar era de buna credinta, putea pastra ceea ce era strict in limita deciziilor CCR si elimina restul, majoritar, care depasea aceste limite.

De ce au procedat asa?

Pe de-o parte, pentru a sfida din nou. Au acest dispret pentru popor in sange, este insasi metalitatea lor. Cred ca ne urasc si ne dispretuiesc.

Pe de alta parte, pentru a pune aceasta OUG de abrogare sub semnul intrebarii. Pentru ca povestea nu e incheiata, desi multi rasufla usurati. Aceasta ordonanta de abrogare a ajuns in Parlament unde poate fi respinsa, inclusiv pe motivul neconstitutinalitatilor incluse acolo. Iar presedintele este obligat sa o promulge la a doua trimitere.

OUG 14 poate fi atacata la CCR de Avocatul Poporului sau prin legea de adoptare/respingere. Si intr-un fel sau altul, ne putem trezi cu OUG 13 in vigoare, nu retroactiv, desigur, dar de la data eliminarii OUG 14 de aborgare ca neconstitutionala sau respinsa.

Practica este reintrarea imediata in vigoare a articolelor abrogate prin reglementari declarate neconstitutionale dupa cum o spune chiar CCR in Decizia 206/2013.

Iar al treilea motiv este mentinerea pretextului pentru un nou proiect de lege. Daca rezolvau prin OUG 14 adevaratele neconstitutionalitati, cele care intr-adevar trebuie corectate, ce pretext sa mai fi avut pentru acest nou proiect de lege initiat de acelasi total compromis ministru al Justitiei, proiect care pastreaza toate prevederile scandaloase din OUG 13, cu exceptia pragului de 200 de mii de lei la abuzul in serviciu.

Cum e posibil ca dupa monstruozitatea pe care a generat-o acelasi ministru al Justitiei sa vina linstit luni dimineata la serviciu pentru a se pune din nou cu toporul pe legea penala nestingherit. Ce sfidare mai mare? Ce dovada mai clara ca tot ceea ce a scos romanii in strada se poate repeta oricand.

Intre timp aflam pe surse ca, vezi Doamne!, ar fi mari fisuri intre premierul Grindeanu si Liviu Dragnea. Cred ca e un joc de-a politistul bun si politistul rau. O incercare de reabilitare a imaginii premierului pentru salvarea Guvernului care sa ramana aceeasi marioneta a lui Liviu Dragnea.

Daca premierul era de buna credinta isi cerea scuze, il demitea in secunda a doua pe ministrul Justitiei, nu ii dadea pe mana noul proiect de lege si nu accepta bombele neconstitutionale din noua ordonanta.

Cum aceste conditii nu sunt intrunite, nu cred deloc in emanciparea premierului. Sa dea mai intai dovezi si apoi, poate, voi crede. Ce vad deocamdata este ca Guvernul continua pe aceeasi linie, ca ranjeste sfidator protestelor din strada si tot ce incearca sa ne pacaleasa si sa ne insele, luandu-ne si de tampiti.

In aceste conditii, acest guvern si Liviu Dragnea legitimeaza continuarea si chiar amplificarea protestelor.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...