Grindeanu: Dragnea se agata disperat de functii, in speranta ca asta il va salva de trecut. Eu am unde sa ma intorc, mi-am facut scoala la timp

Joi, 15 Iunie 2017, ora 20:54
14190 citiri
Grindeanu: Dragnea se agata disperat de functii, in speranta ca asta il va salva de trecut. Eu am unde sa ma intorc, mi-am facut scoala la timp
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a spus din nou, joi seara, ca nu renunta la functie si ca isi va da demisia doar dupa ce demisioneaza si liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Suntem intr-un blocaj. Pana luni ii cer (lui Liviu Dragnea - n.red.) sa se gandeasca bine si sa isi asume responsabilitatea acestei crize. Dupa ce Liviu Dragnea demisioneaza, demisionez si eu. Presedintele PSD trebuie sa-si asume situatia de criza in care a aruncat Romania si pe care a trecut-o in derizoriu", a declarat Sorin Grindeanu in cadrul unei conferinte de presa.

Grindeanu a tinut sa precizeze ca nu se agata de scaunul de premier, afirmand ironic ca are unde sa se intoarca pentru a facut scoala la timp.

Iata cele mai noi informatii despre criza politica fara precedent de la varful tarii

"Nu ma agat de scaun. Eu am unde sa ma intorc, mi-am facut scoala la timp fara sa repet ani", a spus primul ministru.

Mai mult, el il acuza pe liderul PSD ca "se agata disperat de functii, in speranta ca asta il va salva de trecut. Asta este puterea care il mana in lupta".

"Dragnea incearca sa confiste un intreg partid, pentru ca ii este frica de contactul cu marea masa a partidului. A decis sa darame un guvern legitim, pe care asa cum se lauda in urma cu ceva timp el l-a pus. Nu PSD l-a pus, nu parlamentarii, ci el, pe persoana fizica - Liviu Dragnea.

Tot azi se mai spune ca PSD a decis sa depuna motiune de cenzura impotriva propriului guvern, dintr-un simplu motiv - pentru ca dl Liviu Dragnea vrea tot mai multa putere. Care a fost justificarea? Acea analiza mincinoasa despre care am vorbit aseara", a subliniat Grindeanu.

Desi liderii PSD convocati de Liviu Dragnea joi intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv au decis oficial sa il excluda pe Sorin Grindeanu din partid, acesta a precizat ca va ramane membru PSD, indiferent de ce spune liderul partidului.

"Voi ramane PSD-ist, indiferent cate CEx-uri va organiza dl fost PDL-ist Liviu Dragnea.

Ce o sa faca intr-un final? O sa ne excluda pe toti dintr-un partid? Pe cei care cred ca lucrurile nu merg in directia corecta? Nu cred ca o sa faca lucrul asta, pentru ca nu o sa fie lasat. In final, Liviu Dragnea o sa fie lovit de partid", a mai spus Grindeanu.

Intrebat cum va face ramana membru PSD, cu toate ca a fost exclus, Grindeanu a spus: "conform statutului".

I.O.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....