Guvernatorul Deltei a fost dat afara dupa ce i-a criticat pe pescarii Dragnea si Grindeanu

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 07:10
30558 citiri
Guvernatorul Deltei a fost dat afara dupa ce i-a criticat pe pescarii Dragnea si Grindeanu

Dupa ce i-a criticat pe Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, guvernatorul Deltei s-a trezit revocat din functie.

Este vorba despre Grigore Baboianu, care fusese numit la post acum un an de fostul premier Dacian Ciolos, iar acum a fost dat afara de actualul sef de la Palatul Victoria si inlocuit cu Malin-Matei Musetescu.

Deciziile premierului referitooare la postul de subsecretar de stat si guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" au publicate luni in Monitorul Oficial si au fost luate la propunerea ministruului Mediului, Gratiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Stiucile lui Dragnea si Grindeanu

Insa cu totii ne amintim povestea pescareasca despre stiucile lui Dragnea si ale premierului din Delta.

La sfarsitul lunii martie, Dragnea a scris pe Facebook ca l-a invatat pe premierul Sorin Grindeanu sa pescuiasca, afirmand ca "marea ruptura dintre Parlament si Guvern s-a produs" pentru ca liderul social-democratilor a prins 17 stiuci, iar seful Executivului, doar 9. Dragnea a postat si fotografii de la pescuit.

Grigore Baboianu i-a criticat atunci pe cei doi pentru faptul ca, in loc sa promoveze pescuitul sportiv, s-au laudat cu zecile de stiuci capturate in Delta.

Mai mult, Baboianu si-a cam simtit revocarea aproape:

"Domnul premier si domnul presedinte al partidului (PSD - n.red.) au avut acele permise de intrare in Delta Dunarii. M-as fi bucurat daca cei doi sau unul din ei aratand o stiuca de dimensiunile... este un trofeu! Nu poti sa-l lasi sa moara! Ar fi putut demonstrativ, sa o arate, sa o pupe, sa-i dea drumul in apa. Sa zica: 'Domnule, asa faceti in Delta Dunarii!'. Dar, cu siguranta, la urmatoarea descindere, un alt guvernator va putea sa arate un astfel de exemplu din partea...", a spus guvernatorul Baboianu.

Intrebat de ce vorbeste despre un alt guvernator, Baboianu a raspuns: "Pai daca dau astfel de exemple...".

Intrebat atunci de jurnalisti ce parere are despre declaratia guvernatorului Deltei si faptul ca ar putea fi amendat pentru ca a pescuit intr-o zona in care nu avea voie, Liviu Dragnea a spus mai intai: "Nu am vazut declaratia asta".

Ulterior, a facut si un scurt comentariu: "Am aratat captura, i-am dat drumul, n-am pupat-o. Daca guvernatorul considera necesar, poate sa imi dea amenda".

CV-ul lui Grigore Baboianu arata ca era pregatit pentru postul din Delta. El a fost directorul Institutului de Cercetari si Proiectari Delta Dunarii in perioada 1990-1992, director tehnic si director pentru management ecologic al ARBDD in perioada 1992-2003, director executiv adjunct al ARBDD in perioada 2003-2009 si a mai ocupat functia de guvernator al Rezervatiei din 2009 pana in 2012.

Citeste si:
Iliescu la 91 de ani și Justiția, slujnica lui
Iliescu la 91 de ani și Justiția, slujnica lui
Fostul președinte Ion Iliescu poate fi anchetat și inculpat pentru violențele și crimele produse între 13 și 15 iunie 1990. Înalta Curte a confirmat redeschiderea urmăririi penale în acest...
SONDAJ Personajul politic cel mai popular în România. Procentul obținut de PSD dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
SONDAJ Personajul politic cel mai popular în România. Procentul obținut de PSD dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Reprezentanții grupului de studii socio-comportamentale Avangarde au făcut publice rezultatele unui barometru al opiniei publice realizat în perioada 16-24 noiembrie, la comanda PSD. Potrivit...