Noul premier a fost desemnat. Liviu Dragnea a anuntat in locul lui calendarul formarii Guvernului

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 14:28
30872 citiri
Noul premier a fost desemnat. Liviu Dragnea a anuntat in locul lui calendarul formarii Guvernului

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit in deschiderea primei conferinte de presa de dupa acceptarea lui Sorin Grindeanu ca premier desemnat de catre presedintele Klaus Iohannis.

Ca un adevarat prim-ministru, liderul PSD a prezentat punct cu punct programul premierului Grindeanu si i-a reprosat lui Iohannis ca din cauza sa vor exista intarzieri cu aplicarea masurilor anuntate de PSD.

Urmatorul care a luat cuvantul a fost Calin Popescu-Tariceanu, care s-a plans si el de relatia cu presedintele Klaus Iohannis si de amanarea desemnarii premierului.

In cele din urma, premierul desemnat Sorin Grindeanu a tinut sa spuna cateva vorbe, inainte de a-i da din nou cuvantul lui Liviu Dragnea, prin care le-a multumit sustinatorilor si a dezvaluit ca presedintele Iohannis l-a anuntat prin SMS ca va fi noul prim-ministru.

Dragnea a remintit ca Iohannis a intarziat desemnarea premierului pana in ultima zi lucratoare a acestui an si a precizat ca multe dintre masurile anuntate de PSD de la 1 ianuarie vor trebui amanate pentru luna februarie.

Printre aceste masuri, care vor fi aplicate de la 1 februarie, se numara majorarea salariului minim cu 200 de lei, ieftinirea medicamentelor cu 35%, eliminarea contributiilor la sanatate pentru pensionari, eliminarea impozitului pentru pensiile sub 2.000 lei, majorarea cu 50% a salariilor actorilor si dublarea burselor pentru studenti.

Dragnea sustine ca Iohannis este vinovat pentru aceasta luna in care romanii nu vor putea sa-si primesca salariile marite si in care milioane de pensionari nu vor beneficia de scutiri, reduceri si medicamente mai ieftine.

Liderul PSD a precizat ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19:00, noul Guvern poate depune juramantul, cu o zi mai devreme decat in cele mai optimiste estimari.

Vezi care este calendarul anuntat de Liviu Dragnea privind formarea Guvernului.

Citeste si:
Are nevoie România de un general în fruntea guvernului?
Are nevoie România de un general în fruntea guvernului?
În vremuri normale, democrațiile își țin militarii departe de politică. Un general în fruntea guvernului sugerează că politicul e depășit, că nu mai are resurse și că doar o mână...
PNL dorește refacerea coaliției cu USR, dar după ce formațiunea condusă de Cioloș va vota guvernul minoritar Ciucă
PNL dorește refacerea coaliției cu USR, dar după ce formațiunea condusă de Cioloș va vota guvernul minoritar Ciucă
Secretarul general al PNL Dan Vîlceanu a declarat că PNL doreşte refacerea coaliţiei cu USR, dar după ce vor vota Cabinetul minoritar Ciucă: ”Este un prim pas să pui un guvern acum şi...
Sursa: Ziare.com