Omul care scoate din foc castanele lui Dragnea

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 13:29
24930 citiri
Omul care scoate din foc castanele lui Dragnea

Dupa ce mai ieri domnul Dragnea o tinea mortis cum ca "mergem inainte" cu privire la celebrele OUG care au scos in strada atata lume nemultumita, iata ca acum o intoarce ca la Ploiesti si lasa ciocu' jos, fara sa zica nici macar "pardon, am gresit"!

Pur si simplu, il trimite pe domnul Grindeanu la televizor, sa intre cu mana in jar si sa scoata de acolo castanele presedintelui de partid.

Deranjant mi se pare faptul ca domnul Dragnea, care pana ieri nu scapa niciun prilej sa fie el in frunte, sa ne anunte ce a hotarat si sa lase de inteles ca fara el nu hotaraste nimeni nimic, acum a disparut din peisaj. Dupa sedinta celor trei, nu s-au aratat la public decat Tariceanu, ca sa raspunda la intrebarile analistilor, si premierul Grindeanu, ca sa prezinte telespectatorilor cele hotarate.

Hotarate de cine? In opinia mea, numai de Dragnea. Cum sa hotarasca Tariceanu, care s-a strecurat in Parlament cu partiduletul ALDE aproape la limita pragului de 5 la suta? Tariceanu nu-i decat un biet breloc in buzunarul de la vesta lui Dragnea.

Nici premierul Grindeanu nu cred ca hotaraste ceva de capul lui. De la alegeri incoace, nimeni nu e de capul lui. Toti se aliniaza la capul lui Dragnea. In caz de succes, presedintele partidului primeste aplauze la scena deschisa. In caz contrar, premierul se scuza la televizor, singur. Ce mizerie! Merde, cum spun francezii. Sau Dragnea, cum spun romanii.

Oare de ce s-a ferit Dragnea de ochii nostri si n-a venit personal, sa anunte el insusi ca a facut stanga-mprejur? Din orgoliu. Numai din orgoliu, trufie, vanitate, din acele simtiri aristocratice, specifice partidelor comuniste din care se trage PSD, respectand principiul: la placinte inainte si la razboi inapoi.

De randul acesta, fiind vorba mai mult de razboi decat de placinte, a fost trimis in linia intaia premierul, sa se descurce el cu presa si cu telespectatorii. S-a comportat onorabil, concis, iar in final n-a raspuns la nicio intrebare. Si mai concis.

Dar si fara intrebari, tot a sfeclit-o in spiciul sau, pe ici, pe colo. Altfel n-ar fi spus: "Folosesc termenul abrogare pentru ca e termenul folosit de Administratia Prezidentiala atunci cand mi s-a cerut asta. Vom gasi calea legala pentru ca aceasta ordonanta sa nu intre in vigoare".

Serios? S-au intalnit trei varfuri ale politicii romanesti, au hotarat ceva, dar abia de acum incolo cauta calea legala, ca sa aplice cele hotarate. Super!

Nu stiu de ce, am presimtiri proaste: ce te faci daca acea cale nu exista? Sau poate exista mai multe cai, toate legale, dar factorii de deczie nu se inteleg la care sa se opreasca? Sau poate nici nu e vorba de abrogare, ci de altceva, dar nu stim noi ce?

Insusi premierul se delimiteaza de abrogare, cu explicatia ca termenul l-a preluat de la Administratia Prezidentiala. Adica, la o adica vina e acolo, sus. Halal!

Ca sa fie clar cat de neclar e totul, premierul mai spune o fraza homerica: "Vom gasi termenul legal ca sa nu intre in vigoare - abrogare, prorogare". Inteleg ca, daca nu e abrogare, e prorogare, iar daca nu e nici asta, atunci poate o fi altceva asemanator. Dar cum abrogare e una, iar prorogare e cu totul alta, raman cu impresia ca cineva ne ia in bascalie.

In aceste conditii, ma intreb: oare protestatarii sunt multumiti de concluzii? Nu cumva s-ar astepta sa afle cine se face vinovat? Nu cumva ar dori sa afle cine a nascocit asemenea acte legislative care perturba linistea sociala? Nu cumva ar pretinde ca vinovatii sa fie sanctionati exemplar?

Cu privire la sanctiuni, premierul atata ne spune: "Ministerul Justitiei si ministrul Justitiei isi vor asuma raspunderea".

Pe bune? Isi vor asuma rapunderea si asta-i tot? Nu-i cam putin pentru toata tevatura provocata la nivel national, pentru blocarea traficului in principalele orase ale tarii, pentru tulburarea linistii sociale, pentru deteriorarea imaginii Romaniei in lume, pentru mustruluirea noastra de catre partenerii europeni si multe altele?

Ce ziceti, aveti raspuns la atatea intrebari? Eu n-am. Deocamdata.

Alta intrebare!

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Liviu Dragnea deputat, #Calin Popescu Tariceanu senator, #Sorin Grindeanu prim ministru , #Liviu Dragnea
Comentarii