Ministrul Transporturilor, reacție la CFR: „Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem”

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 10:58
2770 citiri
Ministrul Transporturilor, reacție la CFR: „Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem”
Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, în așteptarea unor explicații de la ministrul Transporturilor FOTO Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat luni, 20 decembrie, după ce angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul și au intrat în grevă spontană.

Grindeanu a transmis că a discutat cu directorii CFR și că se caută soluții.

„Am discutat acum cu directorii generali și economici de la CFR pe date economice reale.

Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem.

Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR.

Sunt deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță.

Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții.

Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi și celor de la CFR”, a transmis șeful de la Transporturi.

Angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul și au intrat în grevă spontană luni dimineață, 20 decembrie.

Oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile în timp ce toate prețurile au crescut, a declarat președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim la Digi24.

"Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența.

Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, în așteptarea unor explicații de la ministrul Transporturilor.

Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic", a declarat sindicalistul.

Acesta a precizat că deocamdată momentan trenurile circulă după orarul obișnuit, dar că, dacă cei care repară locomotivele vor mai opri lucrul, nu vor mai fi locomotive pentru trenuri și nu se va mai putea circula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul Ovidiu Ganț de la FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care s-a plâns în septembrie 2023 că a fost mușcat de ploșnite într-un tren cu care călătorea de la...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#greva CFR, #Sorin Grindeanu, #Ministerul Transporturilor , #ministri
Comentarii
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Realitatea-i că locul transportului feroviar este acolo de unde a