Promisiunile lui Grindeanu: Nu voi face miscari in Guvern si miscari politice fara colegii mei

Miercuri, 28 Decembrie 2016, ora 20:22
12138 citiri
Promisiunile lui Grindeanu: Nu voi face miscari in Guvern si miscari politice fara colegii mei
Foto: captura video Realitatea TV

Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru functia de premier, a declarat, miercuri, ca il roaga pe Liviu Dragnea sa ii fie alaturi in perioada urmatoare deoarece el este cel care a facut programul de guvernare, social-democratul dand asigurari ca nu va face miscari in Guvern sau miscari politice fara colegii sai din partid.

"Multumesc colegilor mei pentru votul de azi din Comitetul Executiv. E o mare responsabilitate si simt in spate aceasta responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului romanilor pentru un program de guvernare pe care trebuie sa il punem in practica. Am avut o rugaminte in fata colegilor din CEx, dar in primul rand o rugaminte fata de presedintele partidului, fata de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alaturi fiind cel care a coordonat echipa, cel care a facut acest programul de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia", a precizat Sorin Grindeanu, in cadrul conferintei de presa la care Liviu Dragnea a anuntat ca va fi propus ca premier presedintelui Klaus Iohannis.

Chestionat de ce s-a razgandit, in conditiile in care anuntase ca nu vrea sa fie ministru sau premier, acesta a spus: "Declaratia mea a fost ca nu imi doresc sa intru in guvern la acel moment. Dar eu inteleg momentul si sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie sa simti si responsabilitatea oamenilor care cred in tine".

Intrebat in continuare daca are legaturi cu presedintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu a spus ca l-a vazut o singura data pe seful statului. "L-am vazut o singura data pe domnul presedinte Klaus Iohannis, cand a venit in vizita la Timisoara, in urma cu o luna si jumatate, o vizita oficiala. Fiind presedinte de Consiliu Judetean, l-am asteptat la aeroport asa cum e normal", a raspuns social-democratul.

Sorin Grindeanu a tinut sa precizeze ca nu va face "miscari in Guvern si miscari politice" fara colegii sai. "Ei trebuie sa decida, impreuna trebuie sa decidem mutarile pe care le facem. Este o relatie de subordonare, domnul Dragnea este presedintele PSD, e simplu", a conchis Sorin Grindeanu.

Vezi cine e Sorin Grindeanu si cum a ajuns el sa fie propunerea PSD pentru functia de premier.

Sorin Grindeanu, presedintele CJ Timis este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anuntului facut de catre Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului National Executiv.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca social-democratii renunta la propunerea Sevil Shhaideh, dupa ce liderul partidului a vorbit cu Shhaideh, care i-a spus ca a primit amenintari cu moartea dupa nominalizarea ei.

Sorin Grindeanu este membru al partidului din 1996 si a ocupat mai multe functii in partid, insa a ajuns in prima scena in timpul Guvernului Ponta, cand a ocupat, pentru aproape un an, functia de ministru al Comunicatiilor, intrand ulterior in echipa lui Liviu Dragnea. Intre 2008 si 2016 a fost deputat, insa a demisionat dupa ce a devenit presedinte al CJ Timis. El a activat in Comisia pentru controlul activitatii SRI.

#Sorin Grindeanu premier , #ministrul Comunicatiilor