Bani mai multi pentru chiriile demnitarilor: Vor primi pana la 1.000 de euro pe luna

Joi, 16 Martie 2017, ora 15:10
9935 citiri
Bani mai multi pentru chiriile demnitarilor: Vor primi pana la 1.000 de euro pe luna
Foto: site Guvern (Arhiva)

Ministrii care nu detin proprietati in Bucuresti vor beneficia, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare in limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei (aproximativ 1.000 euro/luna), printre beneficiari aflandu-se ministrii Lia Olguta Vasilescu, Sevil Shhaideh si Carmen Dan.

Prevederile apar intr-un proiect de hotarare de guvern referitor la imobilele cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS, aflat pe masa la sedinta de guvern de joi.

De asemenea, secretarii de stat si persoanele care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, care nu detin in proprietate exclusiva ori in coproprietate imobile cu destinatia de locuinte in municipiul Bucuresti, beneficiaza, pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie, in limita unui plafon maxim de 9.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinta imobilelor cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS.

La articolul 2 este prevazut faptul ca persoanele care ocupa functii de viceprim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat, precum si functii asimilate celei de ministru, care nu detin in proprietate exclusiva ori in coproprietate imobile cu destinatia de locuinte in municipiul Bucuresti, beneficiaza, in limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinta imobilelor cu destinatia de locuinta, aflate in proprietatea privata a statului si in administrarea RA-APPS si propuse in vederea vanzarii.

Majoritatea ministrilor nu detin, conform declaratiilor de avere, locuinse in Bucuresti sau in imprejurimi, astfel ca de prevederile acestei Hotarari de Guvern ar putea sa beneficieze ministrii Lia Olguta Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Les, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre si Gratiela Gavrilescu.

Proiectul de HG mai prevede ca si alte persoane, prevazute la art. 14 indice 8 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 101/2011, care nu detin in proprietate exclusiva ori in coproprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti, beneficiaza, pe durata mandatului sau a raportului de serviciu, in limita unui plafon maxim anual de 40.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare la RA-APPS.

Este vorba despre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, membrii Curtii Constitutionale, presedintii si vicepresedintii curtilor de apel, tribunalelor, judecatoriilor, precum si presedintii sectiilor din cadrul acestor instante, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si asimilatii acestora, procurorii-sefi ai directiilor si sectiilor din cadrul Ministerului Public si adjunctii acestora, procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel si adjunctii acestora, prim-procurorii parchetelor de pe langa tribunale si judecatorii si adjunctii acestora, precum si conducatori ai institutiilor publice si inaltii functionari publici.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
#decontare chirie ministri RAAPPS , #premier