Dupa ce Daniel Constantin a fost dat afara din Guvern, sunt demisi si secretarii de stat care-i erau apropiati

Marti, 16 Mai 2017, ora 19:24
3446 citiri
Dupa ce Daniel Constantin a fost dat afara din Guvern, sunt demisi si secretarii de stat care-i erau apropiati
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a eliberat din functie trei secretari de stat propusi anterior de ALDE, cei trei provenind din fostul Partid Conservator, condus de catre Daniel Constantin.

Vicentiu-Mircea Irimie a fost demis din postul de secretar de stat in Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social, in care a fost numit pe 3 martie. Pana in anul 2007 a fost membru PSD, cand a trecut la PDL, partid care l-a sustinut in 2012 pentru obtinerea unui mandat de deputat. La inceputul anului 2013, Irimie s-a in scris in PC, partid din fuziunea caruia cu PLR, a rezultat ALDE.

Pe 14 martie, Vicentiu Irimie, atunci vicepresedinte al ALDE, unul dintre liderii partidului apropiati lui Daniel Constantin, sustinea ca zvonurile potrivit carora anumiti lideri nationali si locali isi doresc sa plece din ALDE sunt intoxicari facute cu scopul de a genera tensiuni. Irimie acuza "o incercare de preluare ostila de putere" in partid.

Citeste si Daniel Constantin si alti doi deputati au fost exclusi din ALDE pentru ca s-au opus deciziilor lui Tariceanu

Irimie acuza tabara din ALDE care sustinea organizarea rapida a unui congres de "incercare de preluare ostila a puterii si de generare a unei situatii de blocaj".

La Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, a fost demis secretarul de stat Cristian Cosmin, care provine din organizatia judeteana Vaslui a ALDE. In Guvernul Ponta, Cosmin a fost secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului. La alegerile din 11 decembrie 2016 a candidat pentru un post de deputat pe lista ALDE din Vaslui. Cristian Cosmin fusese numit secretar de stat in Ministerul Muncii pe data de 20 ianuarie.

Al treilea secretar de stat demis este Catalin Olteanu, care a activat pana acum la Ministerul Finantelor Publice. Si acesta provine din randurile fostului Partid Conservator.

Totodata, Grindeanu l-a numit pe Florian Udrea presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate, iar Claudiu-Emanuel Simion a fost desemnat vicepresedinte cu rang de subsecretat de stat al Institutului National de Administratie. Simion va exercita si atributiile de sef al INA pana la numirea unui presedinte.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 7 martie, cu 269 voturi "pentru" si doua abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 23/2016 privind infiintarea Institutului National de Administratie, care va oferi cursuri de pregatire si formare pentru functionarii publici la nivel avansat si specializat, in functie de nevoile institutiilor publice.

Vezi si Daniel Constantin, despre excluderea din ALDE: Imi voi sustine in continuare procedurile in instanta. Nu accept politica pumnului in gura

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Grindeanu demis secretari stat, #secretari stat apropiati Constantin , #premier