Grindeanu a fost propus membru de onoare in conducerea viitorului Muzeu al Holocaustului

Joi, 16 Martie 2017, ora 15:00
2174 citiri
Grindeanu a fost propus membru de onoare in conducerea viitorului Muzeu al Holocaustului
Foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a primit joi, la Palatul Victoria, o delegatie a Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, insotita de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, discutiile vizand infiintarea unui Muzeu al Istoriei Evreilor din Romania.

"Principala tema de discutie a fost infiintarea unui Muzeu al Istoriei Evreilor din Romania, un demers de consolidare a educatiei privind istoria Holocaustului. Discutia a avut loc in contextul organizarii la Palatul Victoria, in data de 17 martie, a primei reuniuni internationale a Comitetului Consultativ pentru realizarea muzeului", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Potrivit sursei citate, Sorin Grindeanu a exprimat aprecieri pentru excelenta colaborare intre institutiile din Romania si Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, in special pentru desfasurarea de programe educative, precum si in promovarea internationala a proiectului unui Muzeu al evreilor din Romania.

"Acest proiect are sustinerea Guvernului Romaniei, precum si a altor institutii ale statului roman. Ne dorim ca acest proiect sa devina realitate cat mai curand si vom colabora indeaproape, in acest sens, cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania", a afirmat prim-ministrul, conform comunicatului de presa.

Marti,ambasadorul SUA a discutat si cu Liviu Dragnea, presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, despre infiintarea Muzeului Holocaustului.

Seful Executivului a multumit delegatiei pentru propunerea de a deveni membru de onoare al Board-ului viitorului Muzeu al Istoriei Evreilor din Romania.

In cadrul intalnirii, partea americana a reafirmat aprecierea pentru activitatea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania 'Elie Wiesel' si pentru rezultatele Presedintiei romanesti la Alianta Internationala pentru memoria Holocaustului.

La intalnire au mai participat Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic International din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Paul Shapiro, director Programe de Inalte Studii din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Mihnea Constantinescu, ambasador cu insarcinari speciale MAE si Alexandru Florian, director general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania - Elie Wiesel.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Grindeanu membru board muzeu Holocaust , #premier