Grindeanu a vorbit cateva minute la Bruxelles cu cancelarul Austriei si a stabilit o vizita la Viena

Joi, 09 Martie 2017, ora 16:27
2255 citiri
Grindeanu a vorbit cateva minute la Bruxelles cu cancelarul Austriei si a stabilit o vizita la Viena
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a avut prima intalnire bilaterala din cadrul vizitei pe care o face la Bruxelles, in aceste zile, cu Christian Kern, cancelarul Austriei.

Cei doi au agreat stabilirea unei vizite oficiale la Viena pentru o discutie aprofundata despre viitorul UE.

Guvernul informeaza ca cei doi oficiali au discutat cu privire la prioritatile aflate pe agenda europeana, cu accent asupra temelor discutate la Consiliul European din 8-9 martie, Grindeanu reconfirmand angajamentul ferm al Romaniei de a contribui activ la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva Brexit si a dezbaterilor legate de viitorul Uniunii Europene.

"Romania isi mentine clar pozitia privind aprofundarea Uniunii, cu toate politicile si proiectele sale de succes, mai ales Piata Interna, Spatiul Schengen si zona Euro. Reconfirm sustinerea Romaniei fata de o Europa consolidata, unitara si inclusiva", a subliniat prim-ministrul Grindeanu.

In timpul intrevederii, cei doi oficiali au agreat efectuarea, in perioada urmatoare, a unei vizite oficiale a premierului Grindeanu la Viena, in contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, precizeaza sursa citata.

Un alt punct al discutiei a vizat relatiile economice dintre cele doua tari, cu accent pe investitiile cu capital austriac in Romania, avand in vedere faptul ca Austria este unul dintre principalii parteneri comerciali ai tarii noastre.

Totodata, Grindeanu a prezentat pe scurt prioritatile Guvernului pentru perioada urmatoare, continuarea masurilor de sustinere a mediului de afaceri fiind printre preocuparile Executivului.

La randul sau, cancelarul Austriei, Christian Kern, l-a asigurat pe Grindeanu ca va sustine Romania in efortul de atragere a fondurilor europene pentru finantarea proiectelor care sa contribuie la remedierea conditiilor din penitenciare si l-a felicitat pentru rezultatul alegerilor parlamentare.

O alta discutie a vizat procesul de pregatire a preluarii Presedintiei Consiliului UE, tinand cont de faptul ca Romania va prelua Presedintia in primul semestru al anului 2019.

La intrevedere a participat si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, care a subliniat ca Presedintia Consiliului UE reprezinta o provocare pentru Romania si a aratat ca autoritatile de la Bucuresti vor colabora indeaproape cu cele austriece avand in vedere ca Romania va prelua presedintia Consiliului UE de la Austria.

Discutia dintre cei doi oficiali a durat aproximativ 20 de minute.

Grindeanu se afla intr-o vizita la Bruxelles unde participa la reuniunea PES si are o serie de intalniri cu inalti oficiali europeni, in marja reuniunii Consiliului European.

Eveniment Quarterly Report

Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
#Grindeanu intalnire cancelar Austria, #Grindeanu vizita Viena , #premier