Grindeanu are semne de intrebare legate de raportul lui Toader

Vineri, 31 Martie 2017, ora 18:08
5160 citiri
Grindeanu are semne de intrebare legate de raportul lui Toader
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, ca are anumite semne de intrebare privind modul in care a fost prezentat raportul de evaluare a sefilor de parchete.

"Am anumite semne de intrebare legate de modul in care a fost prezentat acest raport, care da o fractura intre corpul acestui raport si concluzie, dar eu am luat act de raportul pe care ministrul Justitiei l-a facut (...) si pe mine ma intereseaza ca institutiile sa functioneze fie ca vorbim de Parchetul General, fie ca vorbim de DNA sau DIICOT. (...)

Aceste institutii trebuie sa functioneze dincolo de persoanele care le conduc", a afirmat premierul Sorin Grindeanu, intrebat care este parerea sa despre evaluarea facuta de Tudorel Toader.

Seful Executivului considera ca cel mai important lucru este ca, prin semnalele de alarma pe care ministrul Justitiei le-a lansat prin acest raport legat de "dezechibrul aparut", institutiile vizate sa fi realizat ca "au gresit".

"Prin aceste semnale eu cred ca celelalte institutii au inteles ca au gresit. (...) Toate deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii si cele care sunt referitoare la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, e foarte bine, doar ca au incalcat conform acelei decizii (a CCR - n.red.) si si-au depasit atributiile", a subliniat Grindeanu.

In acest context, premierul a precizat ca, indiferent de concluziile raportului, Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi nu ar fi fost schimbati din functii.

"Daca cei de la DNA isi citeau foarte bine atributiunile, stiau ca nu aveau dreptul sa faca lucrul acesta, nu era nevoie de o decizie a Curtii Constitutionale. Indiferent de concluziile care ar fi rezultat din acest raport (...) n-ar fi insemnat schimbarea nici a domnului Lazar, nici a doamnei Kovesi. Procedura era initiata si se inchidea, conform legii, la nivel de presedintie", a spus Grindeanu.

Iata ce a declarat joi premierul Grindeanu despre evaluarile lui Kovesi si Lazar:

 • Premierul Grindeanu comenteaza ca Lazar si Kovesi au ramas in functie: Poate pare o fractura de logica si poate chiar si e in firul acelei evaluari
 • Grindeanu, despre raportul lui Toader si reactia lui Dragnea: Uite ca mai incercam sa aplicam si ceea ce scrie in lege
 • Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat concluziile la care a ajuns in urma evaluarilor pe care le-a facut procurorului general Augustin Lazar si procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

  Acesta a transmis ca nu a gasit motive sa declanseze revocarea celor doi sefi de Parchete, insa de acum incolo DNA si DIICOT vor fi monitorizate permanent, pentru ca derapajele DNA in privinta anchetei OUG 13 nu se justifica prin dezideratul nobil al luptei impotriva coruptiei.

  Concluziile raportului l-au nemultumit pe Liviu Dragnea care a spus ca nu este de acord cu Tudorel Toader.

  Eveniment Quarterly Report

  Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
  Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
  Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
  Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
  Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
  Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
  #Grindeanu evaluare Kovesi Lazar, #Grindeanu evaluare procurori , #premier