Grindeanu cheama ministrii la Palatul Victoria pentru discutii pe buget

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 10:40
1980 citiri
Grindeanu cheama ministrii la Palatul Victoria pentru discutii pe buget
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Sorin Grindeanu are, marti, o intalnire cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la Guvern, pe tema bugetului pe 2017, dar si cu privire la implementarea masurilor cuprinse in programul de guvernare si, in functie de raspunsurile pe care le va primi, prim-ministrul va decide ce ministri va chema la Palatul Victoria pentru discutii.

Va reusi Grindeanu sa vina cu un buget in fata Parlamentului pana pe 25 ianuarie?

Surse guvernamentale au declarat pentru News.ro ca premierul Sorin Grindeanu ar putea chema mai multi ministri din Cabinetul sau la discutii cu privire la bugetul pentru anul 2017 si la implementarea masurilor cuprinse in programul de guvernare, in functie de concluziile pe care i le va prezenta ministrul Finatelor Publice, Viorel Stefan, care a avut o serie de discutii cu ordonatorii de credite.

Si ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat, marti, ca, dupa finalizarea discutiilor de la Consiliul Superior al Magistraturii, in cursul acestei zile se va intalni cu premierul, urmand sa ia o hotarare in ceea ce priveste o lege a gratierii.

"Nu trebuie sa negam faptul ca in acest moment gradul de incarcare la nivelul penitenciarelolr este foarte mare, in jur de 150 la suta. Acesti oameni, daca au gresit, sa isi ispaseasca pedeapsa, dar incercam sa cream niste conditii umane.

In acelasi timp, trebuie sa spunem un lucru foarte clar, ca avem conventii internationale, avem din partea CEDO, chiar sub sanctiunea platii multor milioane de euro, din cauza conditiilor care exista in peniteciare. In acelasi timp, daca pornim astazi constructia unui penitenciar pentru 500-600 de locuri, timpul minim de executie este de cinci ani, deci pana in 2021 gradul de incarcare nu poate fi diminuat", a declarat ministrul Justitiei.

Procurorul general si sefa DNA se opun unei legi a amnistiei si gratierii

Aceleasi surse au afirmat ca premierul Sorin Grindeanu a fost, luni, in vizite neanuntate la mai multe ministere, printre care al Comunicarii, Dezvoltarii si Fondurilor Europene.

#Grindeanu ministri buget, #Grindeanu cheama ministri Guvern , #premier
Comentarii