Grindeanu da azi explicatii in Parlament pe controversatele ordonante 6 si 9

Luni, 13 Martie 2017, ora 07:54
2248 citiri
Grindeanu da azi explicatii in Parlament pe controversatele ordonante 6 si 9
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu vine azi in Parlament ca sa vorbeasca despre ordonantele 6 si 9, care vizeaza masuri bugetare si finantele publice.

Invitatia a fost facuta de PNL, la finalul lunii februarie. Seful Executivului va veni la ora 16:00, in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora premierului".

Este prima data cand Grindeanu este prezent la "Ora premierului", o sedinta de plen organizata, de regula, in fiecare luna, cand fiecare grup parlamentar din Camera, prin rotatie, ii adreseaza o invitatie sefului Executivului pentru a da explicatii pe o anumita tema.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat ca formatiunea pe care o conduce a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru audierea in Parlament a lui Grindeanu.

"Am luat decizia de a-l audia, in Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele doua ordonante economice, Ordonanta 6 si 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transforma bugetul statului intr-un buget pentru huzurul clientelei politice si credem ca este obligatoriu, in Parlament, ca premierul Grindeanu sa raspunda in fata parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileste in cheltuirea banului public, prin cele doua ordonante", a spus Raluca Turcan, precizand ca PNL a depus si la Senat o solicitare pentru dezbaterea in regim de urgenta a celor doua ordonante si respingerea lor.

Ordonanta de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobata in februarie de Senat, desi actul normativ a fost dur criticat de Opozitie.

PNL, USR si PMP au votat impotriva actului normativ, pe care l-au criticat dur in cadrul dezbaterilor.

Comisia pentru Munca din Senat a dat raport favorabil si Legii de aprobare a OUG 9/2017, criticata pentru ca elimina plafoanele de cheltuieli bugetare ale autoritatilor publice, precum si sanctiunile prevazute in Legea finantelor publice, dupa ce amendamentul PNL, sustinut de USR si PMP, a fost respins. Pe 6 martie, Legea a trecut de plenul Senatului.

Niciuna dintre cele doua OUG nu si-a inceput parcursul la Camera Deputatilor, for decizional, nefiind inca discutata in comisii.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
#Grindeanu ora premierului ordonante , #premier
Comentarii