Grindeanu, despre salariile premierului si presedintelui: Daca economia creste, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul

Marti, 07 Martie 2017, ora 16:49
5601 citiri
Grindeanu, despre salariile premierului si presedintelui: Daca economia creste, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, cu privire la Legea salarizarii unitare, ca isi doreste ca indemnizatiile inaltilor demnitari sa fie legate de performanta economiei si sa creasca sau sa scada in functie de acest aspect.

El a precizat ca "e o componenta importanta care leaga cei care conduc destinele tarii de performantele economice si acesta este unul din principiile salarizarii unice".

Prim-ministrul a aratat ca scopul negocierilor purtate cu sindicatele pe marginea Legii salarizarii unitare este cel al "asezarii unei piramide corecte, astfel incat responsabilitatea pe care o au bugetarii sa fie reflectata in nivelul de salarizare".

"Trebuie sa existe o piramida corecta si acesta este scopul salarizarii unice. Corecta dintr-o perspectiva cat se poate de normala si anume responsabilitatea pe care o au bugetarii sa fie reflectata in ceea ce inseamna nivelul de salarizare. Legea salarizarii unice este in dezbatere publica, sunt intalniri cu partenerii sociali in aceste zile. Eu sunt optimist ca vom reusi.

Termenul limita, conform programului de guvernare, este sfarsitul trimestrului II, dar lucrurile au inceput - si e normal pe o lege asa de importanta - sa fie discutate din timp, astfel incat asezarea in acesta piramida sa fie una cat se poate de corecta si care sa reflecte ceea ce spuneam", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la postul public de radio.

Seful Executivului a precizat ca isi doreste ca salariile inaltilor demnitari trebuie sa fie legate de performanta economiei si sa nu fie sume fixe.

"Imi doresc - si acesta este si spiritul acestei legi - ca cei care au, dincolo de salariu, acea parte de indemnizatii pentru functiile de conducere, fie ca vorbim de presedintele Romaniei, prim-ministru, presedintii Camerelor si mergand in jos in piramida, sa fie legata in mod direct de performanta economica a Romaniei, nu sume fixe (...)

Salariul presedintelui sau al prim-ministrului sa fie de 4 sau 5 ori salariul mediu pe economie. Daca economia creste, tu avand o responsabilitate, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul. E o componenta la fel de importanta care leaga cei care conduc destinele tarii, a judetului sau a oraselor direct de performantele economice si acesta este unul din principiile salarizarii unice", a explicat premierul.

Intrebat despre declaratiile ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, referitoare la dublarea salariilor bugetarilor de pana la 4.000 de lei, premierul a spus ca acestea se vor regasi la finalul perioadei anuntate.

Citeste si Olguta Vasilescu revine cu precizari despre dublarea salariilor bugetarilor: Cresterile sunt pe 4 ani

"Ati vazut si explicatiile doamnei ministru. Am vazut dezbaterea publica legata de ceea ce a declarat doamna ministru, de ceea ce este la finalul acestei perioade. Mi-as dori sa triplam, daca se poate si daca am avea resurse sa facem lucrul asta. Dar tot timpul trebuie sa fim atenti in a pastra acest echilibru intre ceea ce inseamna crestere economica, pe care noi am avut-o in ultimii ani si care trebuie sa simta inclusiv in buzunarele fiecarui roman, sa se reflecte prin salarii, prin pensii mai mari, prin tot ceea ce inseamna venituri mai mari.

Dar aceste lucruri trebuie sa fie in stransa legatura cu economia si cu dorinta de a avea an de an crestere economica sustenabila. Asta este ceea ce inseamna o balanta perfecta", a aratat seful Guvernului.

Grindeanu s-a declarat optimist ca se va reusi adoptarea unei noi Legi a salarizarii unitare la termenul asumat prin programul politic.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că le-a prezentat colegilor şi prietenilor săi, Virgil Delureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil...
#Grindeanu salarii demnitari, #Grindeanu salariu, #Grindeanu salarii merite , #premier