Grindeanu il cearta pe ministrul Sanatatii pentru criza vaccinurilor: Puneti-i la munca pe cei din minister

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 20:47
2046 citiri
Grindeanu il cearta pe ministrul Sanatatii pentru criza vaccinurilor: Puneti-i la munca pe cei din minister
Foto: Arhiva Digi24

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, miercuri, ministrului Sanatatii, Florian Bodog, sa "lucreze preventiv" cand este vorba despre lucruri sensibile ca stocurile de doze de vaccin, astfel incat sa nu se mai repete situatia in care, in plina epidemie de rujeola, nu exista vaccinurile necesare.

"Vaccinul impotriva rujeolei si lipsa stocurilor in anumite judete nu e o problema noua. Va aduc aminte ca inclusiv in judetul Caras-Severin aparuse o problema si mi-a fost semnalata cand am fost acolo. V-as ruga - mai ales pe aceste domenii - sa lucram preventiv, ca nu aflam peste noapte ca nu avem anumite stocuri si v-as ruga sa-i puneti la munca pe cei din ministerul pe care il gestionati astfel incat sa evitam situatii de acest tip. Asta e ceea ce imi doresc sa faceti si va rog sa o faceti!", i s-a adresat premierul Sorin Grindeanu ministrului Sanatatii la inceputul sedintei de guvern.

Florian Bodog a spus ca a semnat demararea procedurii pentru achizitionarea de urgenta a 115.000 de doze de vaccin ROR (impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei - n.red.). In ceea ce priveste dozele de vaccin impotriva hepatitei B, ministrul a precizat ca s-au achizitionat toate cantitatiile disponibile pe piata de la toate firmele.

"In 10 judete am fost informat ca am ajuns la fundul sacului. Ieri au fost demarate procedurile si azi am semnat demararea procedurii pentru achizitionarea de urgenta a 115.000 de doze de vaccin ROR. In acelasi timp continua si procedura de achizitie pe acord cadru pe vaccin ROR.

In ceea ce priveste celelalte vaccinuri, vreau sa va anunt ca atat hexavalentul, cat si tetravalentul au ajuns in tara conform calendarului progrmat si acolo deja nu mai avem o problema.

Mai ramane problema vaccinului hepatitic B pediatric, pe care insa am achizitionat toate cantitatiile disponibile pe piata de la toate firmele si mai avem inca o oferta din partea guvernului norvegian de 10.000 de doze care au venit ca urmare a activarii procedurii europene de urgenta", a explicat Bodog.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
#Grindeanu cearta Bodog vaccinuri, #situatie vaccinuri Bodog, #vaccin rujeola stocuri ministrul Sanatatii , #premier
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Grajdene Grajdene ..cum vrei sa-i pui la munca ..daca nici nu