Grindeanu promite sa nu mai faca: Am inteles supararea. Nu voi mai accepta initiative de acest gen

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 13:52
9931 citiri
Grindeanu promite sa nu mai faca: Am inteles supararea. Nu voi mai accepta initiative de acest gen

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, in plenul Parlamentului, la dezbaterea motiunii de cenzura ca a inteles "emotia si supararea" provocate de ordonanta de urgenta 13 privind justitia.

El a spus ca Guvernul nu va mai initia astfel de acte, urmand sa fie un Cabinet "al dialogului si al consultarii publice".

"Am inteles pe deplin toata emotia si supararea pe care OUG 13 le-au generat. O parte insemnata a acestei tari ne-a transmis democratic ca nu identifica binele general in acea ordonanta", a afirmat premierul.

Grindeanu a dat asigurari ca "nu va mai accepta nicio initiativa de acest gen in Guvern". Primul ministru afirma ca modificarea Codurilor Penale va trebui facuta in Parlament, alaturi de senatori, deputati si specialisti din domeniu.

"Incepand de astazi, acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului si al consultarii publice", a afirmat premierul.

Grindeanu a mai declarat ca desi motiunea de cenzura depusa de liberali reprezinta un drept constitutional, ea nu mai are obiect.

"Avem un buget care aduce prosperitate si dezvoltare romanilor. Avem toate parghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care romanii in decembrie l-au votat intr-o proportie covarsitoare.

Astazi, avem ocazia sa ne vedem din nou si asta la o luna de la investirea actualului Guvern. Opozitia a depus o motiune de cenzura. Este dreptul constitutional al colegilor nostri sa faca acest lucru. E greu, totusi, sa nu remarc ca aceasta motiune nu-si mai are obiectul", a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

El l-a ironizat pe Catalin Predoiu, comentand ca se astepta la o "abordare profesionista" din partea PNL, fiind vorba de "lucruri serioase", astfel ca nu intelege de ce fostul ministru al Justitiei a fost desemnat sa citeasca textul motiunii.

Guvernul Grindeanu se confrunta miercuri, cu prima motiune de cenzura impotriva sa. Demisia Guvernului este ceruta de Opozitie la putin peste o luna de la instalarea Executivului, dupa ce, in seara de 31 ianuarie, a dat pe furis o ordonanta de urgenta prin care a vrut sa modifice Codurile Penale in favoarea politicienilor cu probleme penale.

Urmareste LIVE cele mai importante declaratii din Parlament

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com