Grindeanu se asteapta ca Toader sa ii prezinte rezultatul evaluarii lui Lazar si Kovesi inainte de a-l face public

Luni, 27 Martie 2017, ora 11:58
3998 citiri
Grindeanu se asteapta ca Toader sa ii prezinte rezultatul evaluarii lui Lazar si Kovesi inainte de a-l face public
Foto: Captura video Digi24

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, ca se asteapta sa fie informat de ministrul Justitei legat de rezultatul evaluarii procurorului general, Augustin Lazar, si a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, inainte ca acesta sa fie facut public, miercuri.

"Ma astept sa am aceasta evaluare, fara a interfera, nu e rostul meu. Ma astept, inainte de a fi facuta publica, sa iau act de ea ca si sef al guvernului", a spus Grindeanu.

Intrebat cand se va intalni cu ministrul Justitiei, pentru a primi aceasta informare, seful Executivului a replicat ca inca nu stie: "O sa stabilesc".

Amintim ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca amana cu doua zile anuntul rezultatelor evaluarii procurorului general, Augustin Lazar, si a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Acesta a spus ca amana transmiterea rezultatului avand in vedere ca luni se va intalni cu ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, si apoi va pleca la Bruxelles. A mai adaugat ca miercuri va participa la o conferinta de presa, unde va anunta rezultatul evaluarii celor doi.

"Am facut evaluarile, cele 14 zile s-au implinit chiar de aseara, voi proroga termenul cu doua zile, dat fiind ca am fost la Bruxelles, astazi voi avea o intrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele pranzului, voi organiza o conferinta de presa, va voi invita si va voi da toate amanuntele", a spus Tudorel Toader, luni dimineata.

In urma cu doua saptamani, Tudorel Toader a anuntat ca a demarat procedurile pentru evaluarea, din punct de vedere managerial, a lui Kovesi si Lazar.

De asemenea, ministrul a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca cei doi sa demisioneze. A doua zi, Toader a revenit asupra declaratiilor, precizand ca nu le-a sugerat celor doi sa isi dea demisia, ci a invocat o institutie care exista in Codul Muncii, precizand ca oricine poate sa isi dea demisia si ca nimeni nu este obligat sa munceasca impotriva vointei lui.

Citeste si Procurorul general spune ca ministrul Justitiei nu i-a cerut demisia: A fost o discutie foarte clarificatoare si pozitiva

Referitor la aceasta evaluare, premierul Sorin Grindeanu a sustinut vineri ca are mare incredere in ministrul Justitiei.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Grindeanu Tudorel Toader evaluare Lazar Kovesi, #Grindeanu evaluare Lazar Kovesi, #rezultat evaluare Lazar Kovesi , #premier