Grindeanu spune ca energia si apararea sunt domenii cu potential de dezvoltare in relatia romano-turca

Luni, 13 Martie 2017, ora 16:50
2260 citiri
Grindeanu spune ca energia si apararea sunt domenii cu potential de dezvoltare in relatia romano-turca
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Energia si apararea sunt doua dintre domeniile cu potential de dezvoltare a relatiilor comerciale bilaterale dintre Romania si Turcia, a spus luni premierul Sorin Grindeanu, la o intalnire cu ambasadorul Turciei in Romania, Osman Koray Ertas.

"Aceasta intalnire va da un nou impuls relatiilor economice dintre tarile noastre. Privind in urma, constatam ca schimburile comerciale dintre Romania si Turcia au crescut, in doar 7 ani, de la 2,9 miliarde de euro, in 2009, la 4,3 miliarde, in 2016.

Ne dorim o intensificare a acestor schimburi si ne propunem ca, in urmatorii ani, valoarea lor sa creasca in continuare. E un deziderat curajos, dar credem ca exista toate datele sa devina realitate", a afirmat seful Executivului, Sorin Grindeanu, in cadrul intrevederii cu ambasadorul Turciei in Romania, ES Osman Koray Ertas, si cu reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci.

In afara de energie si aparare, premierul a subliniat deschiderea guvernului pentru demararea unor proiecte si in alte sectoare.

Reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci si-au exprimat dorinta de a-si extinde afacerile in Romania, anuntand o serie de investitii concrete pentru perioada imediat urmatoare, care vor duce la crearea catorva sute de locuri de munca.

"Sunt cetatean turc, dar sunt si cetatean roman, ca de altfel aproape 90% dintre membrii Asociatiei noastre. Iubesc aceasta tara si tocmai de aceea tinem sa ne dezvoltam investitiile aici, in beneficiul comun al statului roman si al companiilor noastre," a declarat Murat Demiray, presedinte al Asociatiei.

La randul sau, premierul Grindeanu a mai spus: "Guvernul pe care il conduc si-a inteles rolul de partener al mediului de afaceri, bazat pe deschidere, dialog si flexibilitate. Ne bazam pe sprijinul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci pentru a facilita relatia dintre investitorii romani si autoritatile turce, la fel cum ne bazam pe faptul ca Asociatia ne va semnala orice problema pe care o intampina aici oamenii de afaceri turci in deschiderea sau derularea investitiilor. Prin dialog constant gasim solutiile cele mai potrivite".

Citeste si Schimburile comerciale cu Turcia vor ajunge la 10 miliarde de dolari

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Grindeanu intalnire ambasador Turcia, #energie aparare cooperare Turcia, #Romania afaceri Turcia, #Romania Turcia cooperare domenii, #Grindeanu Osman Koray Erta , #premier