Grindeanu spune ca nu e treaba lui sa-i evalueze pe Kovesi si Lazar, dar se va intalni cu ministrul Justitiei

Luni, 13 Martie 2017, ora 12:07
2701 citiri
Grindeanu spune ca nu e treaba lui sa-i evalueze pe Kovesi si Lazar, dar se va intalni cu ministrul Justitiei
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu nu se va implica in evaluarea procurorului general si a procurorului sef al DNA, pentru ca considera ca nu este treaba lui.

"Am auzit de decizia Curtii Constitutionale, nu am citit-o si cred ca nu e treaba mea. Eu cred ca e treaba Ministerului Public, nu vreau sa intru in detalii de acest tip, pentru ca e un domeniu pentru cei care trebuie sa aplice decizia CCR, care trebuie sa respecte legea. Nu e o chestiune care sa tina de prim-ministru. (...) Nu cred ca e treaba mea sa fac astfel de evaluari si nici nu o s-o fac. Nu e treaba primului ministru sa faca evaluari de activitate la procurorul general sau la structuri de acest tip", a declarat, luni, Sorin Grindeanu.

Premierul nu a avut deocamdata o discutie cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, legat de acest subiect, respectiv evaluarea lui Augustin Lazar si a Codrutei Kovesi. "Am avut o discutie cu domnul ministru saptamana trecuta legat de ceea ce trebuie facut pe problema penitenciarelor, dar pe acest subiect nu am avut o discutie", a explicat Grindeanu.

"Vreau sa ma informez de la dansul (de la ministrul Toader - n.red.) (...) O sa incerc sa ma vad, sa vad care e si programul dansului si azi mai avem si Parlamentul", a mai spus premierul.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineata ca in cel mult doua saptamani va face o evaluare a activitatii procurorului general si a procurorului sef al DNA, urmand ca la final sa anunte daca ia sau nu masuri in privinta lor.

Procurorul Augustin Lazar nu are de gand sa-si dea demisia, cum a sugerat ministrul Justitiei

Tudorel Toader a sustinut ca evaluarea se va face dupa criterii "manageriale si profesionale" si ca nu au existat presiuni politice asupra sa pentru a intreprinde acest demers.

"Dupa aceasta evaluare sub aspect profesional si managerial voi stabili care este calea, procedura de urmat", a declarat Tudorel Toader.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Sorin Grindeanu evaluare Kovesi Lazar, #Grindeanu evaluare Tudorel Toader, #evaluare Kovesi Lazar reactii , #premier
Comentarii