Grindeanu: Tudorel Toader are mana libera sa indrepte ceea ce i se pare ca nu functioneaza corect in Justitie

Luni, 13 Martie 2017, ora 18:50
5279 citiri
Grindeanu: Tudorel Toader are mana libera sa indrepte ceea ce i se pare ca nu functioneaza corect in Justitie
Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, la Parlament, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are "mana libera" in a face lucrurile sa functioneze corect in acest domeniu si sa indrepte ceea ce i se pare ca "nu functioneaza cum trebuie".

Declaratiile au fost facute in contextul afirmatiilor ministrului legate de "procedurile launtrice individuale" ale Laurei Codruta Kovesi si Augustin Lazar, dupa decizia CCR privind OUG 13.

"Am discutat cateva minute cu ministrul Justitiei, este cel care gestioneaza acest minister. Ramane valabil ce v-am spus dimineata: nu e treaba prim-ministrului sa intre si sa gestioneze fiecare minister in parte.

Dansul isi va face toate lucrurile si toate evaluarile si tot ce are de facut conform legii la ministerul pe care il conduce", a afirmat premierul.

Acesta a mai spus ca ministrul Justitiei are "mana libera" in a gestiona problemele din domeniul Justitiei.

"Eu am dat mana libera in a aplica legea si nu cred ca face altceva si sunt convins ca lucrul acesta il va face. Am inteles ca vrea sa aiba discutii in perioada urmatoare, e treaba dansului si daca are discutii si daca nu are, nu e treaba prim-ministrului", a subliniat prim-ministrul.

Chestionat cata libertate ii da ministrului Justitiei, Sorin Grindeanu a reiterat faptul ca acesta are mana libera in a indrepta ceea ce i se pare ca nu functioneaza corect in domeniul sau.

"Eu am incredere foarte mare in domnul ministru, este cel care are o experienta foarte mare in domeniul acesta, a fost 10 ani membru la Curtea Constitutionala, este un om extrem de echilibrat care in mod sigur va lua decizia corecta si are din partea mea mana libera in a face lucrurile sa functioneze asa cum trebuie in acest domeniu sau sa indrepte ceea ce i se pare ca nu functioneaza cum trebuie.

Nu sunt specialist, nu e treaba mea sa intru in acest sector. Am incredere mare in domnul ministru", a conchis Sorin Grindeanu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat duminica, la Antena 3, ca va avea zilele urmatoare o discutie cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerand ca s-a incalcat legea, conform deciziei Curtii Constitutionale, si a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca cei doi sa demisioneze pana atunci.

Tudorel Toader a afirmat si ca va face o analiza a activitatii Ministerului Public in urmatoarele doua saptamani, urmand sa ia in acel moment o decizie finala, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

Ministrul a dat de inteles ca nu exclude nici ca cei doi sa demisioneze intre timp: "Eu nu exclud ca in lipsa unei proceduri declansate de mine sa aiba dansii initiativa unei proceduri launtrice individuale privind modul in care s-au pozitionat la dispozitiile legale, constitutionale".

Ministrul Justitiei nu renunta: Va evalua activitatea lui Lazar si Kovesi dupa criterii "manageriale si profesionale"

Grindeanu spune ca nu e treaba lui sa-i evalueze pe Kovesi si Lazar, dar se va intalni cu ministrul Justitiei

In ce conditii ii poate evalua ministrul Justitiei pe Lazar si Kovesi

Eveniment Quarterly Report

Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
#Sorin Grindeanu mana libera Tudorel Toader, #Grindeanu Tudorel Toader Justitie, #Tudorel Toader demisie Kovesi Lazar , #premier