Grindeanu va merge saptamanal la Transporturi, pentru ca nu-i place ritmul lor de lucru

Joi, 25 Mai 2017, ora 09:38
2287 citiri
Grindeanu va merge saptamanal la Transporturi, pentru ca nu-i place ritmul lor de lucru
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Sorin Grindeanu se va intalni saptamanal cu conducerea Ministerului Transporturilor pentru a vedea ce progrese face pe diverse proiecte pe care institutiile din subordine le implementeaza, considerand transporturile prioritarea zero a Executivului.

Prim-ministrul a precizat totodata ca nu este de acord cu ritmul in care lucreaza cei de la Transporturi, iar Romania a ajuns ca o insula in Europa din cauza lipsei autostrazilor.

"O sa repet de fiecare data lucrurile acestea, pana cand o sa inceapa sa se faca lucrurile din punct de vedere al infrastructurii si sa stiti ca ma intalnesc saptamanal, cel putin o data pe saptamana, fata in fata cu ministrul Transporturilor si cu alti responsabili din Ministerul Transporturilor, seful de la CNAIR, s.a.m.d. De ce? Pentru ca 27 de ani, din pacate, in tara noastra mai mult s-a vorbit decat s-a facut", a declarat, miercuri seara, premierul Sorin Grindeanu, in cadrul unor intalniri cu autoritatile locale ale judetului Arges, la Casa de cultura Mioveni.

El spune ca, daca ne uitam pe o harta a Europei, Romania a devenit ca o insula, din punct de vedere al infrastructurii, fata de toate celelalte tari.

"Desi nu suntem inconjurati de mare, ca sa fim insula, dar nici nu am stiut in acesti ani sa ne focusam, sa ne concentram pe dezvoltarea de infrastructura", a punctat Grindeanu.

El subliniaza ca sectorul transporturilor reprezinta prioritate zero pentru Executiv.

"O sa ma intalnesc de cate ori e nevoie cu domnii si doamnele de la Ministerul Transporturilor, care sunt invatati si au fost invatati in toti acesti ani sa aiba un ritm cu care eu nu sunt de acord. Si nu sunteti nici dumnevoastra de acord, pentru ca vedem la ce rezultat am ajuns.

Asa ca ma intalnesc saptamanal sa vad progresele, ce au facut de la o saptamana la alta, pe diverse proiecte", a subliniat premierul.

Grindeanu a dat exemplu centura Bacaului, care a stat sapte ani in licitatii si contestatii, iar luna trecuta s-a anulat o alta licitatie.

"Este absolut necesar si din acest punct de vedere sa schimbam legislatia. Cel putin din doua motive: exista firme care contesta de dragul de a contesta si blocheaza anumite lucruri (...) care habar nu au sa faca lucrarile pentru care merg la licitatii, dar care sunt de meserie contestatari. A doua mare frana e cea legata de birocratie si de cerintele pe care chiar noi ni le inventam singuri", a spus Grindeanu.

Premierul a precizat totodata ca cel care este "crescut pe asfalt" nu are legatura cu realitatea din Romania.

"Din pacate, sunt foarte multi oameni care au impresia ca stiu lucrurile foarte bine din birou, fara a fi avut cea mai mica experienta cu firul ierbii, cu realitatea. De aceea, va spun ca PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala - n.red.) a fost cel mai important program national, cel putin in ultimii 10-15 ani, din Romania. Pentru ca, intr-un minister in care a existat haos cu diversi titulari, Blaga, Udrea, stim, terenuri de fotbal in panta s.a.m.d, s-a organizat, s-a pus ordine, si s-a facut PNDL, PNDL 1 - 2013, guvernul PSD, guvernul Victor Ponta, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, Liviu Dragnea", a afirmat prim-ministrul.

El a spus ca PNDL 1 nu s-a incheiat si ca nu crede ca exista judet in tara care sa fi terminat prima plata.

"Au inceput sa fie semnate ordinele pe judete. In cel mai scurt timp, vi se vor da ordinele de plata per judet", a promis premierul.

Premierul Sorin Grindeanu are programata joi, la ora 10:00, o intalnire de lucru la Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Sorin Grindeanu Minister Transporturi, #Sorin Grindeanu progrese Ministerul Transporturilor , #premier